Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Samarbetspartners

Futebol dá força (FDF) är en internationell organisation som genom fotboll stärker ledare så att de kan skapa trygga mötesplatser för tjejer. FDF har sedan hösten 2013 samarbetat med och utbildat fotbollsledare (C –diplom) i ett flertal distriktsförbund.
Sedan FDF startade i Sverige för 5 år sedan har behovet av fler utbildningar ökat och man har nu en väntelista på kvinnor som vill gå utbildning och engagera sig inom svensk fotboll.
I samarbetet med SvFF och satsningen Plus 10 000 kan FDF bidra till och säkerställa att tjejer och kvinnor som vill engagera sig inom fotbollen som ledare, får bättre möjligheter och förutsättningar att göra detta. Samarbetet, tillsammans med distriktsförbund och föreningar, stödjer också att vi ökar våra möjligheter att nå ännu fler tjejer och kvinnor som står långt utanför föreningslivet idag.

Är du intresserad utav en utbildning, klicka här

Futebol dá força är en oberoende stiftelse och folkrörelse som genom fotboll arbetar långsiktigt för att alla tjejer världen över ska ha självkänsla, kapacitet och möjlighet att fatta medvetna beslut för att forma sin egen framtid. FDF engagerar, utbildar och stärker ledare och fotbollstränare för att bygga strukturer och trygga platser för tjejer, både på och utanför fotbollsplanen, och förändra de normer som begränsar tjejer från att nå sin fulla potential. FDF finns idag i Sverige från Jokkmokk i norr till Malmö i söder med 421 ideella kvinnliga och icke-binära ledare i sitt nätverk. Målsättningen är att arbeta tillsammans med idrottens föreningsliv - och se till att föreningslivet blir inkluderande på riktigt.