Lotta Schelin är finalens ambassadör

Sveriges främsta målskytt Lotta Schelin är ambassadör för finalen av UEFA Women's Champions League, som spelas på Gamla Ullevi i Göteborg den 16 maj.
- Det känns som att komma hem för mig. Champions League har under så många år varit en central del av min fotbollskarriär och så spelas finalen på hemmaplan i Göteborg. Det känns verkligen helt rätt att axla ambassadörrollen, säger Lotta Schelin.

Som ambassadör för UEFA Champions League-finalen i Göteborg kommer Lotta hjälpa till genom att vara ansiktet utåt för matchen och skapa medvetenhet kring att finalen spelas i Sverige. Och i den mån olika aktiviteter kring matchen kan genomföras under våren kommer Lotta själv närvara för att prata om sina minnen och erfarenheter - samt att sprida stjärnglans.

- Det känns verkligen jätteroligt att få vara ambassadör för finalen och jag vet att Göteborg kommer skapa riktigt bra förutsättningar för en lyckad final. Mot den bakgrunden så känns det givet att tacka ja till att vara ambassadör, och att öppenhjärtigt vilja vara med och bidra till en lyckad upplevelse - oavsett om det blir för två finallag eller dessutom för en viss publik beroende på hur samhällssituationen ser ut under senvåren.

Lotta Schelin har själv vunnit Champions League tre gånger. Här lyfter hon pokalen 2016.

Oavsett vilka två lag som når finalen kommer det vara stora klubbar och duktiga fotbollsstjärnor som kommer till Göteborg. Finalen är den största enskilda matchen på klubbnivå och ambitionen från arrangörerna är att evenemanget ska bidra till att ge kraft och energi till damfotbollen både nationellt och lokalt. Som ambassadör vill Lotta Schelin också vara med och bidra till ett stort genomslag som kan ge ringar på vattnet - även utanför Gamla Ullevis sidlinjer.

- På flicksidan av fotbollen är det fortsatt väldigt viktigt att få fram förebilder och skapa tillfällen där unga fotbollsspelande tjejer kan se möjligheterna med idrotten. Ett sådant här stort arrangemang på damsidan skapar en känsla hos tjejer om vad som är möjligt att få uppleva som fotbollsspelare, säger Lotta Schelin och avslutar:

- Dessutom kommer några av världens allra bästa fotbollsspelare till Göteborg för att göra upp i en viktig och avgörande match. Det skapar en närhet till idolerna, och en ny möjlighet att faktiskt hitta idoler för unga spelare som ännu inte gjort det. Det känns viktigt att ha det här perspektivet på finalen också.

Officiella partners UEFA Women's Champions League

  • Pepsi MAX
  • VISA
  • Hublot
  • Nike
  • Together#WePlayStrong