Finalen av UEFA Women´s Champions League

Den 16e maj spelas en av fotbollsvärldens mest prestigefulla matcher på Gamla Ullevi i Göteborg - finalen i UEFA Women´s Champions League. Engelska ligaledarna Chelsea FC ställs i finalen mot spanska ligaledarna FC Barcelona. Upplev intensitet, passion och kreativitet i världsklass när Europas bästa klubblag ska krönas i Göteborg. Dessutom med tre svenska spelare i Chelseas trupp - Jonna Andersson, Magdalena Eriksson och Zećira Mušović.

UEFA Champions League är den största turneringen för klubblag i Europa, och i finalen koras Europas bästa lag i en direkt avgörande match. Detta är första gången någonsin som Sverige är värd för en Champions League-final.

I samband med evenemanget i Göteborg görs också ett antal insatser för att ge kraft och energi till den lokala fotbollsrörelsen, med särskild fokus på flickor och kvinnor. Finalen i UEFA Women's Champions League är en del i Svenska Fotbollförbundets och destinationen Göteborgs långsiktiga strategi att använda evenemang för att bidra till ett välmående samhälle inom hälsa och jämlikhet.

Lyon vann finalen förra året och fick tillsammans lyfta den ärorika pokalen. Kan franska storlaget försvara titeln i år? Foto: UEFA

Gällande restriktioner i Sverige tillåter inte att finalen spelas inför publik och därför sker inte någon biljettförsäljning till matchen på Gamla Ullevi.

Om restriktionerna trots allt skulle komma att justeras så att det blir möjligt att ta in publik i begränsad omfattning kommer arrangörerna att arbeta för att erbjuda platser till aktiva och spelare inom flickfotbollen, så som deltagare i evenemangets viktiga legacyprojekt.

UEFA Women´s Champions League Final arrangeras av Göteborgs Stad via dess bolag Göteborg & Co och Got Event, i nära samverkan med Svenska Fotbollförbundet och Göteborgs Fotbollförbund.  

Se finalens kampanjfilm - som uppmuntrar tjejer att våga drömma stort! 

Officiella partners UEFA Women's Champions League

  • Pepsi MAX
  • VISA
  • Hublot
  • Nike
  • Together#WePlayStrong