Ledare: Gör i ordning ert lag

Här hittar du som ledare information om hur du gör i ordning ert lag i Min Fotboll, och hur du enkelt bjuder in alla spelare, ledare och föräldrar.

Alla ledare som finns registrerade i svensk fotbolls tävlingssystem Fogis, får inför varje säsong ett mail med information om hur de gör i ordning laget i Min Fotboll för den nya säsongen. Om du inte fått något mail, prata med din förening och ta reda på vilka som ligger inlagda som ledare för ert lag i Fogis, och som därmed fått mailet. De personerna kan sedan bjuda in dig som ledare till ert lag.

Du kan även bli admin i ert lag genom att din förenings Min Fotboll-admin lägger in dig som ledare i laget med ditt personnummer, namn och mobilnummer. När du sedan loggar in i Min Fotboll med det mobilnummer som finns på din person, blir du automatiskt kopplad till dina roller.

För att ni ska slippa knappa in uppgifter om spelare, ledare och föräldrar i ytterligare ett system, har vi gjort det enkelt att importera och bjuda in era lagmedlemmar via importfunktioner från Laget.se, Sportadmin, Svenska Lag, MyClub, eller via ett Excel-ark.

Det gör att ni snabbt får in era lagmedlemmar, och kan göra engagerade föräldrar till rapportörer i laget. Så att de kan ta hand om livesändningar, sköta mål och händelserapportering, och ni som ledare/tränare fokusera på att coacha laget.

Om ert lag/träningsgrupp har flera lag i Fogis (i vissa distrikt skapas ett nytt Fogis-lag för varje anmälan till serie), så kopplar ni ihop dem till ett enda lag i Min Fotboll. Då får ni bara ett lag att lägga in lagmedlemmar i, och era följare behöver bara följa ett lag.

I videon ovan kan du se hur det går till att sätta ett bra lagnamn som era följare känner igen (om ert lag inte redan har ett bra namn i Fogis), och hur funktionerna för att bjuda in era lagmedlemmar fungerar.