Frågor och svar

Nedan hittar du de vanligaste frågorna och svaren för Min Fotboll.

Allmänna frågor

Alla som är ledare för laget i svensk fotbolls tävlingssystem Fogis blir automatiskt admin för laget när man skapar sitt användarkonto i Min Fotboll, och kan då göra i ordning laget, bjuda in övriga lagmedlemmar med mera.

Som ledare för lag i FOGIS får du ett mail med en personlig länk för att koppla dig till dina roller i Min Fotboll. Om du inte fått något mail går det bra att komma igång ändå. Se till att uppdatera din person i Fogis med rätt mobilnummer, så blir du automatiskt kopplad till dina roller när du loggar in.

För att ni ska slippa knappa in uppgifter om spelare, ledare och föräldrar i ytterligare ett system, har vi gjort det enkelt att importera och bjuda in era lagmedlemmar via importfunktioner från Laget.se, Sportadmin, Svenska Lag, MyClub, eller via ett Excel-ark.

Ja, det går bra. Logga in på Min Fotboll-webben och gå in på ert lag via Mina roller i huvudmenyn. Tryck på Admin-knappen uppe till höger för att komma till lagets admin-sida. Under fliken Koppla lag kan ni koppla in era andra FOGIS-lag till ert lag i Min Fotboll. Du behöver vara admin i båda lagen för att kunna koppla ihop dem.

 1. Se till att ni har uppdaterat lagens ledare och kontaktpersoner i Fogis med mobilnummer och e-post så att mailen kommer till rätt person.
 2. Lägg upp information om Min Fotboll på er hemsida.
 3. Skicka ut information om Min Fotboll via mail till alla lag och spelare, ledare och föräldrar.

Ja. Admins för laget kan gå in på fliken Matcher på lagets sida i Min Fotboll-appen (eller på webben) och lägga upp matcher som inte finns i Fogis. Observera att ni vid matcher som inte arrangeras av Svenska Fotbollförbundet, eller distriktsförbunden själva, ansvarar för att se till att ni har rätt att fota, filma och liverapportera. Stäm även av med era motståndare att de tycker att det är okej med rapporteringen.

Rapporteringen av mål- och matchhändelser kan bara göras av lagens utsedda liverapportörer. Alla ledare/lagadmins kan rapportera, eller enkelt tilldela behörighet till en skadad spelare eller engagerad förälder. I serier med resultat och tabellräkning vill vi att hemmalaget ansvarar för att någon sköter rapporteringen.

Alla på matchen hjälps åt att fota, filma, kommentera och livesända via appen, och alla där hemma kan följa och heja på.
Tillsammans skapar vi en härlig bevakning av matcherna, och allt innehåll samt statistik samlas på sidorna för varje match, serie, lag, klubb och distrikt.

Stäm av med motståndarlaget att det är okej att ni livesänder matchen.

Händelserapporteringen kan göras av matchlagens admins eller utsedda rapportörer. Vi vill gärna att hemmalaget ansvarar för att någon liverapporterar mål och matchhändelser i serier med resultat och tabellräkning, men om hemmalaget inte gör det går det bra att någon av bortalagets admins eller rapportörer rapporterar istället.

Nej, de officiella resultaten som uppdaterar tabeller läggs som tidigare in i FOGIS och godkänns av domaren, för att sedan föras över till Min Fotboll. Så även om någon missat i liverapporteringen kommer det officiella resultatet att komma in senare.

 1. Tryck på "Upptäck" i appens huvudmeny längst ner
 2. Skriv namnet på klubben i sökfältet högst upp på Upptäck-sidan
 3. Sök efter lagets, seriens eller tränarens namn för att hitta det lag du vill följa i listningen av klubbens lag.

Gå in på lagets sida i appen och tryck på Notissymbolen (en klocka). Där kan du ställa in att få notiser vid till exempel matchstart, mål-för-mål och vid slutsignal.

Maila rätt logotyp till ert distrikt som kan skicka den vidare till Min Fotboll-teamet.

Livestreaming

Alla som har en roll som ledare/admin eller som rapportör kan sända en match live. 

Det är enkelt att sända, appen lägger automatiskt på resultattavla från mål & händelserapportering, och alla kan kommentera och heja via de sociala funktionerna.

Läs mer om hur du gör för att livesända och även frågor om livestreaming i länken nedan.

Säkerhet och GDPR

Spelare och ledare med skyddade identiteter hanteras på samma sätt som de idag gör i FOGIS-systemet. De visas med andra ord inte. Har man någon med skyddad identitet i sitt lag kan man också via lagets inställningar i appen ange att laget inte tillåter bild eller video från sina matcher, vilket innebär att appens foto och filmfunktioner stängs av i matcher som laget deltar i.

 • Appen och plattformen följer GDPR och riksidrottsförbundets uppförandekod för personuppgifter. De innehåller också nya innovativa funktioner för att ge spelare, ledare och föräldrar till unga spelare kontroll över vilken information som publiceras utöver den basinformation som krävs för tävlingens genomförande.
 • Målsmän till spelare under 18 år får en inbjudan att skapa sitt eget konto och ställa in integritetsinställningar för sitt barn. De kan på så sätt till exempel styra om profilbild ska visas publikt eller inte. Och vill man undvika att ens barn förekommer i bilder kan man ladda upp en dold profilbild som används för att med hjälp av ansiktsigenkänningsteknik sudda bort ansiktet från uppladdade bilder där ansiktet kan identifieras.
 • De unika integritetsfunktionerna möjliggör en helt annan kontroll och styrning av integritet jämfört med användning av laghemsidor och sociala medier.

Är man under 13 år kan man inte skapa ett eget användarkonto. Dock kan personer under 13 år ta hjälp av en målsman som via sitt eget användarkonto ger sitt godkännande och blir den som är ansvarig för barnets konto.

 • Alla användare behöver skapa ett konto och verifiera sin identitet via sitt mobilnummer. Det gör att man inte kan vara anonym, och när man inte kan vara det försvinner det mesta av dumma kommentarer eller bilder.
 • Skulle man upptäcka något olämpligt rapporterar man det via en anmälningsfunktion, och när två personer anmäler samma innehåll tas det bort automatiskt.
 • Användare som uppträder olämpligt kan stängas av i enlighet med regelverken i de allmänna villkoren för tjänsten.

Vid ytterligare frågor

Kontakta ditt distriktsförbund.

Hemsida

Blekinge FF

Mejladress till kansliet

bff@blekingefotboll.se

 

Hemsida

Bohusläns FF

Mejladress till kansliet

bff@orust.mail.telia.com

Hemsida

Dalarnas FF

Mejladress till kansliet

dff@dalaidrotten.se

Hemsida

Dalslands FF

Mejladress till kansliet

info@dalslandsff.se

Hemsida

Gestriklands FF

Mejladress till kansliet

fotboll@gastidr.se

Hemsida

Gotlands FF

Mejladress till kansliet

kansliet@gotlandsff.se

Hemsida

Göteborgs FF

Mejladress till kansliet

webmaster@gbgfotboll.se

Hemsida

Hallands FF

Mejladress till kansliet

info@hallandsff.se

Hemsida

Hälsinglands FF

Mejladress till kansliet

hff@hidrott.se

Hemsida

Jämtland-Härjedalens FF

Mejladress till kansliet

fotboll@jhidrott.rf.se

Hemsida

Medelpads FF

Mejladress till kansliet

kansli@medelpadsff.se

Hemsida

Norrbottens FF

Mejladress till kansliet

kansliet@norrbottensff.bd.se

Hemsida

Skånes FF

Mejladress till kansliet

kansliet@skaneboll.se

Hemsida

Smålands FF

Mejladress till kansliet

kansli@smalandsfotbollen.se

Hemsida

Stockholms FF

Mejladress till kansliet

kansli@stff.se

Hemsida

Södermanlands FF

Mejladress till kansliet

fotboll@idrottsormland.se

Hemsida

Upplands FF

Mejladress till kansliet

kansli@upplandsff.se

Hemsida

Värmlands FF

Mejladress till kansliet

kansli@varmlandsff.se

Hemsida

Västerbottens FF

Mejladress till kansliet

kansli@vffboll.ac.se

Hemsida

Västergötlands FF

Mejladress till kansliet

vastergotlandsff@svenskfotboll.se

Hemsida

Västmanlands FF

Mejladress till kansliet

kansli@vff.se

Hemsida

Ångermanlands FF

Mejladress till kansliet

aff@vnidrott.se

Hemsida

Örebro läns FF

Mejladress till kansliet

kansli@olff.se

Hemsida

Östergötlands FF

Mejladress till kansliet

off@osterg.rf.se