Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Västmanlands Fotbollförbund i samarbete med Premier League klubben West Ham United

-Vi är oerhört glada över samarbetet med West Ham United Foundation som har 25 års erfarenhet med arbete inom utsatta områden i London. Deras filosofi är att samhällsengagemang berikar föreningar på flera sätt, ”community feeds academy”, säger Edwin O’Brien-Rodney, styrelseledamot och projektledare i Västmanlands Fotbollförbund.

Den 27 oktober till den 2 november kommer Västmanlands Fotbollförbund starta upp ett utbytesprojekt mellan unga ledare från Västerås och London. Västmanlands Fotbollförbund driver projektet tillsammans med West Ham United Foundation, Premier League klubbens egen välgörenhetsorganisation.

Ett tjugotal unga ledare från Västerås kommer under hösten att genomgå en utbildning som består av två delar, en tränarutbildning och en utbildning i inkluderande ledarskap. I utbyte får ledarna besöka West Hams verksamhet i London under 2019. Erfarenheten från utbildningen kommer att sättas på prov under höstlovet då utbildningen ska omsättas i verkligheten.
Ledarna kommer tillsammans med West Ham hålla i kostnadsfria fotbollsaktiviteter i såväl bostadsområden men även i den ordinarie verksamheten hos föreningarna. "Kick Off Project" finansieras av EU medel och har goda förutsättningar för att bli ett långvarigt samarbete som ska spridas över hela länet. –Västmanlands Fotbollförbund hade som mål att genomföra projektet i hela länet men efter önskemål från West Ham genomförs första etappen enbart med Västeråsföreningar för att nästa år utvecklas, säger Edwin

Projektet bidrar till förenings- och ledarutveckling hos de deltagande klubbarna, men främst ska projektet väcka intresse för fotboll och visa på den gemenskap och tillhörighet som kommer med i föreningslivet.
–Vi vill att alla barn ska ha möjlighet att spela fotboll oavsett vart de bor och oberoende av ekonomiska förutsättningar. Ett extra plus är ju vårt fina samarbete med en Premier Leauge klubb, det första av sin sort i Sverige, avslutar Edwin

Fakta
Deltagande föreningar är BK30, Bäckby United, Skiljebo SK, Västerås IK och Västerås SK.
Övriga samarbetspartner just nu är here4U, Mimer, Västmanlands Idrottsförbund och The Univer-sity of East London.

För mera information, kontakta Edwin O'Brien-Rodney, edwin@vff.se