Group 2 Copy 19Link

Alla är olika-olika är bra delar ut bidrag tillsammans med ICA

-Alla är olika, olika är bra arbetar för att alla som vill ska känna att de kan vara en del av svensk fotboll. De pengar ICA samlat in används för att stötta våra föreningar i deras värdegrundsarbete, och hjälpa dem att vara öppna och tillgängliga för alla, oavsett bakgrund, säger SvFFs CSR-ansvarig Sevana Bergström.

Under sommarens VM-turnering tog ICA fram ett unikt blågult sortiment av matvaror, som samlade in pengar till Svenska Fotbollförbundets Alla är olika - Olika är bra. Vi skulle vilja tacka alla er som handlat på ICA under VM, en viktig gest mot svensk fotbolls mångfaldsarbete och ert handlande har resulterat i 3,5 miljoner kronor som nu stöttar vårt fortsatta arbete för mångfald inom svensk fotboll. Tack svenska folket - och tack ICA!

I samband med Sverige-Turkiet i Nations League 10/9 delade Alla är olika-olika tillsammans med ICA ut bidrag till tre föreningar. Dessa föreningar arbetar stenhårt för en mer inkluderande fotboll, men framförallt för att få in fler tjejer in i fotbollsrörelsen.

Barkarö SK – Flickinitiativet

Detta är ett projekt som vill stärka tjejers lust till fotboll och på ett nytt sätt bygga broar mellan förorter inom Västerås (Barkarö och Bäckby). Flickinitiativet är tänkt att vara den katalysator som dels skall se till att få fler tjejer att våga spela fotboll och på det sättet integreras in i föreningsliv och öka förståelse mellan olika mellan kulturer.

Projektansvarig: Staffan Winberg

Växjö DFF – Läxhjälp med fotboll

Detta projekt syftar till att ge individen direkt stöd i form av läxhjälp och annat stöd för att ge tjejerna bättre förutsättningar att lära sig det svenska språket samt att komma in lättare i det svenska samhället. Målet är att få in så många tjejer som möjligt in i föreningslivet.

Projektansvarig: Göran Widell

IK Uppsala Fotboll – FSR Coach (Football Social Responsibility)

I detta projekt vill man bidra till att skapa förändring mot fler flickor och kvinnor som stannar kvar inom fotbollen längre. Ett sätt för att påverka är att fler flickor och kvinnor utbildas till fotbollstränare, detta görs i en kombinationsutbildning (FSR) som även innefattar en värdegrundsutbildning enligt Ronjamodellen.

Projektansvariga: Lovisa Delby och Linda Zillén

Alla ska kunna ges möjligheteten att vara en del av svensk fotboll. Ansök om bidrag till din förening via fliken – Sök projektbidrag

På bild, f v:

  • Pär Johannson, Grundare av och ledare för Glada Hudik-teatern, jurymedlem AOOB
  • Sevana Bergström, CSR-ansvarig SvFF och jurymedlem AOOB
  • Göran Widell, Växjö DFF
  • Håkan Sjöstrand, Generalsekreterare SvFF och jurymedlem AOOB
  • Staffan Winberg, Barkarö SK
  • Lovisa Delby, IK Uppsala
  • Linda Zillén, IK Uppsala
  • Teddy Falkenek, Varumärkesansvarig och jurymedlem AOOB