Group 2 Copy 19Link

Studiebesök hos SvFF - Saturnus Stiftelsen och representanter från det colombianska idrottsförbundet INDER

-Det arbete som Sebastian och Jeanette gör i Colombia är väldigt inspirerade och vi kommer definitivt att följa deras fortsatta arbete. Saturnus gör ett fantastiskt jobb för att skapa en bättre vardag för alla barn och ungdomar i Valle De Cauca, detta handlar inte bara om fotboll, det är mycket mer än så, säger SvFFs CSR-ansvarig Sevana Bergström.

Saturnus Stiftelsen grundades 2016 av Sebastian Bojassen och Jeanette Airèn, två pådrivare som förenades i idén om en egen stiftelse som gör skillnad på riktigt. Då Sebastian har rötter ifrån Colombia har resorna dit varit ett återkommande inslag under hela hans uppväxt. Under alla år som Sebastian åkt till Colombia präglades hans upplevelser där inte enbart av ett vackert och gästvänligt land men även av de enorma klyftorna som fanns i samhället. Den fattigdom som finns i Colombia var något som han aldrig upplevt i sitt hemland Sverige. Självklarheten att hjälpa de som har det mindre bra har alltid varit en självklarhet inom hans familj.
Saturnus arbetar för att barn och ungdomar själva ska vara viktiga pådrivare i förändringen och ta ansvar i frågor som rör dem och deras omgivning. Att stärka barn och ungdomars kapacitet att bidra till förändring är oerhört viktig. Genom åren har man besökt flera svenska föreningar för att ta till sig mer kunskap om den svenska modellen och nu var det dags att träffa CSR teamet på Svenska Fotbollförbundet.

-Vi från Saturnus och INDER Colombia vill tacka CSR-teamet på SvFF för ett fantastisk bemötande och givande studiebesök. Vi får med oss en massa inspiration och idéer till våra idrottsprojekt i Andalucia och La Marina i Valle del Cauca, säger Sebastian Bojassen.