Group 2 Copy 19Link

En tillbakablick och arbetet framåt

-Vår grund har stabiliserats och med nya lagkamrater i vårt lag kommer vi att nå nya höjder i vårt arbete inom svensk fotboll, säger SvFFs CSR-ansvarig Sevana Bergström

Utbildningar
Flertalet besök i landets olika distrikt har resulterat i att ny kunskap har spridits. Man har också utbildat och haft work shops för personalen internt på Svenska Fotbollförbundet.

Samarbete med ICA och Svenska Spel
I samband med VM har vi tillsammans med vår partner ICA haft en blågul insamlingskampanj. Läs mer om den blågula insamlingen här
Missa inte att ansöka om bidrag i samarbete med våra partners Svenska Spel och ICA, ansök här

VM i Ryssland
Alla är olika - olika är bra fick möjligheten att se vårt fantastiska herrlandslag live, vilken upplevelse och vilken laginsats! Utanför plan höll CSR-ansvarig Sevana Bergström föredrag om demokrati, integration och jämställdhet inom fotbollsrörelsen för alla tillresta partners till Svenska Fotbollförbundet.

Nya lagkamrater
Med bidrag från arvsfonden gavs möjlighet till att utöka teamet på Alla är olika - olika är bra, I maj tidigare i år gick man ut med tjänsterna. Fokus kommer att vara på elva distrikt under 2018. Vid årsskiftet kommer man att göra en plan för de resterande 13 distrikten.
-Vi fick in jättebra ansökningar och det var verkligen svåra beslut som skulle tas. Men efter ett noggrant arbete tillsammans med vår HR-avdelning har vi nu anställt fem personer som vi tror stenhårt på, säger Sevana

Projektledare CSR, Anneli Bergdahl
Projektkoordinator CSR, Linus Hallström
Ansvarig CSR region Västmanland, Örebro, Värmland och Södermanland, Caroline Larsson
Ansvarig CSR region Göteborg, Västergötland, Bohuslän och Dalsland, Behar Tahiri
Ansvarig CSR region Jämtland/Härjedalen, Ångermanland och Medelpad, Mårten Eneberg

Med en godkänd handlingsplan från förbundsstyrelsen är nu Alla är olika - olika är bra paraplynamnet för svensk fotbolls alla sociala frågor. Arbetet ute i distrikten kommer att fortlöpa, likaså utbildningar internt.
-Givetvis har det varit väldigt mycket fokus på våra herrar som representerat Sverige på allra bästa sätt i Ryssland, men nu startar vår resa med kommande dam-och herrlandslagsspelare avslutar Sevana.