Julkalendern #5 - Fotbollsgnistan i Norrbotten

Bakom lucka fem i svensk fotbolls julkalender hittar vi ett klipp från Norrbottens Fotbollförbund. Där finns ett projekt som heter Fotbollsgnistan, som arbetar för att få igång och engagera byarna runt om i Norrbotten att få igång fotboll igen. Målet är att få så många barn som möjligt att röra på sig och spela en lagsport tillsammans.

I lucka fem i årets julkalender hör du projektledare vid Fotbollsgnistan, som berättar om projektets mål och inriktning. 
 
Men du hör också flera av de barn som börjat spela fotboll tack vare projektet, som berättar om vad som är det allra bästa med fotboll enligt barnen själva.
 

Fakta om Fotbollsgnistan

Fotbollsgnistan, Norrbottens största satsning för att dra igång fotboll för barn och ungdomar på landsbygden. Projektet finansieras av Arvsfonden och beräknas pågå i tre år. Vi vill ha en levande glesbygd i Norrbotten där barn och ungdomar utvecklar en hälsosam livsstil, både fysiskt, psykiskt, socialt genom organiserade idrottsaktiviteter. Fotbollsgnistan drar igång nödvändig, samhällsnyttig verksamhet där det behövs som mest; där det inte finns.