Julkalendern #23 - Reboot (football for jobs)

Bakom näst sista luckan, 23, hittar vi Reboot - football for jobs. Att fotboll är bra för fysiskt och psykiskt välmående är känt för många. Men det finns många fler fördelar än så. Reboot är ett program från SvFF för människor som behöver en ny väg in i arbetslivet.

Reboot – football for jobs är en utbildningssatsning från Svenska Fotbollförbundet i samarbete med Östergötlands, Västerbottens och Göteborgs Fotbollförbund och pågår under 2021-2022. Projektet är skapat för att stärka individer som står utanför arbetsmarknaden och ge dem en väg in i sysselsättning. Utbildningen pågår under ett år och innehåller bland annat fotbollens ledarskapskurser, arbetsmarknadskunskap, studievägledning samt praktik och fysisk aktiviteter.

Med utgångspunkt i gruppen där gemenskap, glädje och tillhörighet är ledorden ligger fokus på individens utveckling. I dag finns Reboot i Göteborg, Motala, Norrköping och Umeå. Förhoppningen är att kunna växa på fler orter i landet under det kommande året. Satsningen finansieras av Europeiska unionen/ Europeiska socialfonden som stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling.