Lotta Schelin inspirerar unga tjejer i Malmö – blir ambassadör för FC Rosengård

Lotta Schelin är en av Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna. På meritlistan finns bland annat fem diamantbollar, tre Champions League-titlar, OS-silver och VM-brons. På 185 A-landslagsmatcher gjorde hon 88 mål och var en sann ledare och förebild såväl på som utanför fotbollsplanen. Nu blir hon ambassadör för Pride Cup och Hattrick by FC Rosengård. I samband med matchen mellan FC Rosengård – Djurgården i början av september var Lotta på plats för att lämna över check på 300 000 kronor till föreningen.

- Jag är övertygad om att även Hattrick by FC Rosengård och Pride Cup kommer göra skillnad för många unga och kommer att bli hur bra som helst. Jag är jätteglad över att få vara en del av den satsningen genom mitt ambassadörskap.

Som ambassadör för Pride Cup och Hattrick by FC Rosengård kommer hon att bidra såväl kunskapsmässigt som ekonomiskt genom Svenska Fotbollförbundets initiativ ”Alla är olika, olika är bra.” Där Lotta är en av fem jurymedlemmar.

- När jag hörde om Svenska Fotbollförbundets initiativ ”Alla är olika, olika är bra” kände jag direkt att det var en bra grej. Jag blev stolt och glad när jag fick ett belopp att fördela i mitt namn i avskedsgåva därifrån. Nu sitter jag dessutom med i juryn vilket känns hedersamt och som en chans att vara med att bidra till en fin del av svensk fotboll. En stor del av pengarna jag fick visste jag direkt att jag ville skänka vidare till FC Rosengård. Jag är imponerad över engagemanget och alla de viktiga projekt klubben är involverad i, avslutar Lotta.

 

Hattrick by FC Rosengård