Sök det sjätte Pia-stipendiet!

Är du den sjätte Pia-stipendiaten? Eller känner du personen som förtjänar utmärkelsen? Nu öppnar ansökningsperioden för det sjätte Pia-stipendiet. Vem vill du ska ta emot Pia Sundhages stipendium på 50 000 kronor? Du känner säkert någon som lägger ner sin själ för flick- eller damfotboll på olika nivåer. Nu kan du anmäla dig själv eller din kandidat.

Bilden: Lovisa Delby tar emot stipendiet av Pia Sundhage under våren när det femte stipendiet delades ut.

Pia-stipendiet har hittills delats ut under två år och nu är det dags för den sjätte utdelningen av 50 000 kronor till en eldsjäl inom dam- och flickfotboll. 

- Så var det åter dags för en av höstens höjdpunkter, att få ta emot intressanta stipendiatansökningar och läsa om alla fina fotbollsinsatser som sker i landet. Vid varje utdelning hittills har det kommit in oerhört många bra ansökningar och jag ser fram emot att ännu en gång få ta del av historier om personer som bidrar till dam- och flickfotbollen i Sverige, säger Pia Sundhage.

Tidigare stipendiater är Moa Anderssons minnesfond i Virserum, Inger Arnesson, som lagt ned sin själ i Sunnanå SK och damfotbollen i stort i 50 år, Anders Blomstrand, 70 år och verksam i Eskilstuna United, Elísabet Gunnarsdóttir, med elva säsonger i Kristianstads DFF, samt Lovisa Delby i Uppsala, tränare och fotbollsledare som gett så mycket av sig själv till dam- och flickfotbollen – under så lång tid.

Sök sjätte Pia-stipendiet

500 000 kronor finns att fördela totalt och medlen kommer från Svenska Spel och Svenska Fotbollförbundet. Två utdelningar per år är planerade. Ansökningar från de fyra första perioderna är inte längre aktuella. Ansökningar till vårens femte stipendiat tas med i beräkningen även till det sjätte.

Kriterier 

Ambassadörskapet ska ses som ett stort erkännande för personen i fråga och dennes betydelse för damfotbollen i stort, i ungdoms- eller seniorfotboll, aktiv som spelare, tränare eller organisationsledare. Det kan vara engagemang i bredd eller elitklubb, i intresseorganisation, förbund eller i damfotbollens syfte. Kort sagt: en eldsjäl för damfotbollen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan till det sjätte Pia-stipendiet senast den 20 september. Du kan ansöka om stipendiet för din egen räkning eller nominera någon du tycker förtjänar det. 

När stipendiaten utses har Pia Sundhage sista ordet. Till sin hjälp har hon Lilie Persson och Anneli Gustafsson.