Link

KIF Örebro DFF belönas med en halv miljon från UEFA

För andra året i rad tilldelas en svensk förening ’’UEFA Foundation for Children Award’’. KIF Örebro DFF får 500 000 kronor för klubbens arbete med CSR (Corporate Social Responsibility/hållbarhet)-insatser och framförallt för deras initiativ ”Något större” som riktar in sig på förebildsbyggande för unga flickor inom fotbollen men också rörelsefrämjande bland barn och unga.

’’The UEFA Foundation for Children’’ startades för flera år sedan av den förre storspelaren och före detta UEFA presidenten Michel Platini, med målet att stötta föreningar i deras arbete, ’’fotbollen i samhället’’. Sedan 2014 har UEFA delat ut priset ’’ UEFA Foundation for Children Award’’.
Totalt har 20 stycken europeiska CSR-initiativ tilldelats stöd från UEFA Foundation for Children 2020.

-Det känns mycket bra att Svenska Fotbollförbundet är en stark och drivande aktör för att svensk fotboll ska ta ett stort samhällsansvar, både på klubbnivå och nationell nivå. Med förbundet i ryggen blir det enklare för oss som klubb att driva på arbetet ute på fältet, vilket gör att vi kan fortsätta se till att svensk fotboll bidrar till samhället vi lever och verkar i, säger Fredrik Stengarn, ordförande i KIF Örebro.

 

Se också:

KIF ger tillbaka
 
KIF Örebro och fyra andra föreningar får medel för deras CSR-initiativ av SvFF och ICA

Tidigare vinnarna Eskilstuna United (Ronjabollen)

 

På bild: Heidi Kollanen, KIF Örebro
Foto: Rasmus Ohlsson