Link

Karl-Erik Nilssons hälsning till Fotbollssverige

Under slutet av förra månaden gav Folkhälsomyndigheten och regeringen klartecken för idrotten att från den 14 juni starta upp igen. I och med detta besked blev det även klart att fotbollens seniorverksamhet kunde sätta igång. Till helgens seriestarter har Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson spelat in en hälsning till alla delaktiga inom fotbollsrörelsen.

Den pågående coronapandemin har medfört många stora utmaningar för Fotbollssverige. Många föreningar kan ha behövt ställa in viktiga cuper eller aktiviteter, flera fotbollag har inte kunnat spela matcher och supportrar har inte kunnat se sitt favoritlag spela. Men trots denna utmaning har fotbollsrörelsen fortsatt ta sitt ansvar, något som Karl-Erik Nilsson uppmärksammar i sin hälsning.

- Jag är så glad och stolt för allt det arbete som görs ute i Fotbollssverige. Till gagn för våra barn och ungdomar och framförallt till gagn för ett mycket bättre samhälle, säger Karl-Erik Nilsson.

Fotbollen måste fortsätta att ta sitt ansvar

Under sommaren kommer fotbollen att fortsätta sin verksamhet för barn och ungdomar. Det kommer även, från och med den 14 juni att börja spelas seniorfotboll igen. Dock med flera restriktioner, bland annat kommer det inte vara publik närvarande under matcher.

- Jag är så glad över det ansvar som fans och supportrar har visat. Vi lever i en skör tid, det gäller verkligen att vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Att vi tänker på att begränsa smittspridningen, så att vi också får behålla vår fotboll, säger Karl-Erik Nilsson.