Link

Möte med Folkhälsomyndigheten

Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet, Svensk Elitfotboll (SEF) och Folkhälsomyndigheten diskuterade idag SEF:s ”protokoll för genomförande av SEF-klubbarnas matcher under covid-19” vid ett möte.

Fotbollens representanter förde fram sin plan för att säkerställa att den professionella fotbollen stegvis och säkert kan börja återgå till normal verksamhet.

Myndigheten kommer nu att beakta de åtgärder som fotbollen föreslagit. Ett nytt möte kommer att hållas under slutet på nästa vecka.

- Det var ett bra, konstruktivt möte där vi fick beskriva vår sak och myndigheten lyssnade på de åtgärder vi föreslår för att kunna starta serierna på ett säkert sätt. Utfallet var det väntade – att vi behöver ses och diskutera igen, när myndigheten haft möjlighet att bedöma förslagen, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.