Link

Coronasejfad träning, går det?

I avsnitt åtta av Magasinet Fotbollpodden berättar Jesper Karlström, lagkapten Djurgårdens IF, personligt om sin träningsvardag och att vara i coronariskgrupp. Anders Bengtsson, riksinstruktör delar med sig av specialanpassade övningar för de som vill träna lite säkrare i rådande tid.

Den 16 april kom beskedet från Folkhälsomyndigheten. Barn och ungdomar mår bra av att idrotta och därför är det grönt ljus för lokalt anordnat seriespel över hela landet. Förutsättningarna är dock att enbart friska utövare deltar, att handhygienen sköts och att man undviker trängsel. Men hur minimerar man smittrisken på planen? Går det att "coronasejfa" ett träningspass?

SvFF:s riksinstruktör Anders Bengtsson har skräddarsytt ett antal träningspass där kroppskontakt och närkamper hålls på en minimal nivå, men ändå ger spelarna hög intensitet och gott om utmaningar. 

Du får också höra hur regerande mästarlaget Djurgårdens lagkapten, Jesper Karlström, hanterar coronapandemin som diabetiker. Han måste vara extra noggrann och försiktig då han tillhör en riskgrupp. 

Du hittar podden där du vanligtvis brukar lyssna på poddar, eller lyssna direkt här

Vill du läsa mer om Anders Bengtssons coronaövningar hittar du dem på Fotbollsportalen