Link

Nytt samarbete inom fotbollsfys

SvFF och Football Science Institute skriver samarbetsavtal med syfte att stärka och utveckla utbildningen specifikt inom fotbollsfys.

Football Science Institute (FSI), med säte i Granada Spanien är ett internationellt utbildningsföretag speciellt inriktat mot fotbollsfys. Företaget har samlat expertis från hela världen under sitt paraply till sina digitala utbildningar inom fotbollsfys, nutrition och rehabilitering.

FSIs mål är att konstant uppdatera och sprida tillämpbar vetenskaplig kunskap för att öka chansen till framgång för spelaren och laget. FSIs nätverk representerar, stödjer och understryker vikten av tillämpad fotbollsforskning i strävan av att uppnå empiriska resultat för utvecklingen av fotbollsklubbar och utvecklingen av sporten.

– I vår utveckling av den kommande fotbollsfystränarutbildningen har vi gjort en gedigen omvärldsspaning för att skapa bästa möjliga utbildning för våra tränare. Här ser vi en stor fördel i att nätverka med andra duktiga aköter på området i syfte att berika varandras verksamheter. Samarbetet med FSI möjliggör att vi kan dra nytta av varandras styrkor inom fotbollfysområdet och härigenom skapa ännu bättre utbildningar för våra tränare och spelare, säger Johan Svensson, Tränarutbildare Fotbollsfys SvFF.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Svenska Fotbollförbundet och på så vis stödja svenska fotbollsföreningar i sin tränare- och spelarutbildning. Vi ser fram emot att vara en del av svensk fotbollsutveckling och specifikt hur vi tillsammans kan utveckla varandras verksamheter inom fotbollsfys, Gonzalo Perez, operativt ansvarig för Football Science Institute.

Om Football Science Institute

Football Science Institute är ett företag grundat av Bernardo Requerna och Jesus Olmo. Företaget är speficikt inriktat på utbildningar inom fotbollsfys där ett nätverk av internationella specialister ingår i utbildningsavdelningen.