Link

Nytt poddavsnitt: Fotboll i coronans tid

I ett rykande färskt avsnitt av Magasinet Fotbollpodden diskuterar vi, ur bredd- och elitperspektiv, hur det funkar att bedriva fotbollsträningar när samhället stänger ner och spelare permitteras.

Att det pågår en pandemi har inte undgått någon. I tider som dessa blir självfallet en företeelse som fotboll mindre viktig. Så att EM, Champions League och de nationella serierna är uppskjutna är något vi kan leva med. Eller är det kanske så att fotbollen blir extra viktig nu när coronaviruset härjar?

Runt om i Sverige pågår trots allt en fotbollsverksamhet där barn, ungdomar och vuxna på olika sätt fortsätter att träna och spela. Med oss i detta avsnitt har vi Jimmy Högberg, tränarutbildare i fys på SvFF samt fystränare i Örebro SK. Han berättar hur ett elitlag och dess spelare i oviss väntan förbereder sig inför en säsong som ingen vet när den startar. Vi pratar också med Patricia Daoud i IFK Trollhättan om hur hennes förening gör med alla sina åtaganden - även de utanför fotbollen.

Finns på Spotify eller där du vanligtvis brukar lyssna på poddar.