Link

Fotbollsgalan 2020 ställs in

SvFF har beslutat att ställa in planerna för höstens fotbollsgala på grund av den osäkerhet som råder efter coronautbrottet.
- Det är så klart tråkigt att behöva ställa in fotbollsgalan, men vi behöver ta ansvar för vår verksamhet, inte minst ekonomiskt, i en utmanande situation som är svår att överblicka, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare för SvFF.

Fotbollsgalan, en årlig höjdpunkt inom svensk fotboll, har arrangerats av Svenska Fotbollförbundet sedan 1995. På galan hyllas landslag och mästarlag, och årets bästa spelare och prestationer utses i olika kategorier. Men årets upplaga, Fotbollsgalan 2020, kommer alltså att ställas in.

- Vi befinner oss i en mycket speciell situation som präglas av stor osäkerhet. Sommarens EM och en rad andra landslagsmatcher skjuts upp, seriestarten i de högsta serierna är framflyttad, vi vet inte hur det blir med OS och rent allmänt är ovissheten om hur säsongen kommer att se ut mycket stor, säger Håkan Sjöstrand. 

- I detta läge behöver vi vara extra försiktiga med kostnader som inte är direkt verksamhetskritiska, dessutom kräver fotbollsgalan en omfattande planering och framförhållning som i dagsläget helt enkelt inte är möjlig – därför väljer vi att ställa in fotbollsgalan i år, säger Sjöstrand.

Även i år kommer Guldbollen och Diamantbollen att delas ut till årets bästa spelare på herr- och damsidan. Vinnare i de olika kategorierna årets målvakt, back, mittfältare och forward kommer också att utses – men inte i samband med en direktsänd TV-gala alltså.

Beslutet att ställa in Fotbollsgalan gäller enbart för år 2020, inte för kommande år.