Coronautbrottet – matcher spelas utan publik

Med anledning av det pågående coronavirusutbrottet har Regeringen efter hemställan från Folkhälsomyndighetens beslutat att begränsa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Beslutet gäller tills vidare och för sammankomster med undre nivå på 500 personer. Beslutet får omedelbara konsekvenser för svensk fotboll, närmast i tiden helgens matcher i Svenska cupen och futsalslutspelen för såväl herrar som damer.

Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll (SEF) och Elitfotboll Dam (EFD) har i samråd beslutat att de kommande matcherna i Svenska Cupen damer och herrar, samt slutspelsmatcherna i Svenska Futsalligan (SFL) herrar och Regionala Futsalligan (RFL) damer kommer att spelas utan publik.
Utan publik betyder i de aktuella fallen att funktionärer samt företrädare för myndigheter och media kommer att tillåtas närvara.
Frågor kring biljetter köpta till matcherna hanteras av respektive arrangör.

Hur starten av det nationella seriespelet kommer att hanteras är ännu inte klart. SvFF, SEF, EFD och föreningarna kommer att föra dialog kring detta.

Regeringens beslut innebär också att landskampen Sverige-Ryssland den 28 mars kommer att spelas utan publik. De som köpt biljett till Sverige-Ryssland får sina pengar tillbaka. Information om hur man går tillväga för att återlösa sin biljett kommer att publiceras i SvFF:s kommunikationskanaler så snart som möjligt.

Läs mer: