Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Jobb på Scandic för elitsatsande damfotbollsspelare

Nu kan du som elitsatsar inom fotbollen på damsidan söka jobb hos Scandic, med fullt flexibla villkor för att underlätta kombinationen mellan arbete och fotbollsspelande. Jobbmöjligheterna är en satsning från Scandic tillsammans med Riksidrottsförbundet och Svenska Fotbollförbundet.

Bilden: Spelarna på bilden har ingen direkt koppling till jobbmöjligheterna. Arkivbild.

Många som elitsatsar inom fotbollen har svårt att få ihop ekonomin, något som starkt bidrar till att spelare avslutar sin karriär allt för tidigt. Det är en trend som Scandic nu vill hjälpa till att vända.

Tillsammans med Riksidrottsförbundet och Svenska Fotbollförbundet gör Scandic nu en satsning där elitsatsande damfotbollsspelare får möjlighet till anställning hos Scandic, med fullt flexibla villkor för att underlätta kombinationen mellan arbete och träningstider och matcher.

- Först och främst vill vi att fler personer genom detta ska kunna fortsätta satsa på sin idrott. Samtidigt är vi på Scandic alltid i behov av duktiga medarbetare och disciplinen, lagandan och ledarskapet från idrottsvärlden är användbara egenskaper inom besöksnäringen, säger Rickard Forsberg, sponsorchef på Scandic.

- Det känns väldigt bra att vi kan starta det här tillsammans med vår samarbetspartner Scandic. Vi hoppas jobbmöjligheterna ska leda till att fler spelare kan fortsätta sin elitsatsning och kombinera fotbollen med jobb på ett mer anpassat sätt, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

Hur går du till väga?

Om du är intresserad av jobb på Scandic behöver du först få ett godkännande från SvFF att du uppfyller de kriterier som finns. Kontakta Anneli Gustafsson, anneli.gustafsson@svenskfotboll.se, och skriver vilken förening och division du spelar i.

För att bli godkänd som elitsatsande ska följande kriterier uppfyllas:

  • Vara landslagsaktuell
  • Befinna dig i en bra utvecklingsmiljö
  • Befinna dig i en elitmiljö (Obos Damallsvenskan eller Elitettan)

Efter godkännande från Svenska Fotbollförbundet kan du sedan skicka ditt CV och ett personligt brev till Scandic. Beskriv dig själv och din satsning, på vilken ort du vill jobba, samt hur mycket du vill och kan jobba för en fortsatt elitsatsning. Skicka ditt mejl till elitidrott@scandichotels.com.

Därefter kommer du att bli kallad på intervju till något hotell i den ort du är intresserad av. Alla sökande kommer att bli kallade till intervju på lämpligt hotell.

Till hösten har Scandic tillsammans med RF ambitionen att erbjuda Elitsatsningen även till män samt övriga idrotter under RF:s paraply.