Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Licensfortbildning UEFA A/Pro genomförd på Bosön

Under två dagar har över 100 tränare med UEFA A/Pro Licens deltagit i Licensfortbildning på Bosön med ett fullspäckat program.

Bilden: Magnus Wikman och Niklas Egnell var två av föreläsarna under licensfortbildningen på Bosön. Foto: SvFF.

Program dag 1

Utbildningschef Per Widen hälsade alla välkomna och ger deltagarna en uppdatering kring svensk fotbolls tränarutbildning utifrån UEFA Coaching convention samt vad som gäller för deras licenser. 

Roger Sandberg, ansvarig för Pro utbildningen, talade om trender i dagens fotboll utifrån de senaste mästerskapen (VM & EM) på herr och damsidan samt internationell och nationell liga/cupfotboll.

Håkan Bengtsson från Football Research Group, tar om tränarens nyckelroll i att minska antalet skador och behålla spelarna på plan.

Fotbollspsykologi med Daniel Ekvall kring hur vi kan göra nästa aktion/lagkamrater bättre och ge förutsättningar för en lång och hållbar karriär.

Fotbollsfys med Niklas Egnell. Hur utvecklar vi spelarens fotbollsfys för ett högre matchtempo där krav på fysiska grundkvaliteterna snabbhet, styrka, koordination, uthållighet och rörlighet ingår i varje aktion.

Avslutningen stod assisterande förbundskapten Magnus Wikman för där han berättade om damlandslagets förberedelser och genomförande av VM i Frankrike, som ju slutade med en fantastisk 3:e-plats. 

Program dag 2

Andra och sista dagen på Bosön bestod av ett antal workshops, teori och praktik.

I Vinnarhallen & Framgångshallen:

  • Fotbollsstyrka för explosivare fotbollsaktioner med Johan Svensson.
  • Förberedelseträning - lite men ofta, med Niklas Egnell.
  • Lagets arbetssätt, praktiska exempel med Carola Söberg och Ramin Kiani.

I teorisalarna:

  • Effektiva Ledarteam Susanne Meckbach
  • Fotbollspsykologi i U23 landslaget med Malin Tilmanoch Ulf Kristiansson.
  • Taktik och spelsystem med Bartosz Grzelak

Som avslutning bjöd landslagsteamet herr Janne Andersson, Peter Wettergren, Christoffer Bernspång och Daniel Ekvall på sig själva, men framförallt en genomgång av hur de jobbar från förberedelsearbete, spelarnas ankomst vid samling, förberedelser under samling till genomförandet av själva matchen.