Diplomering av Korsnäs IF FK

Dalaföreningen Korsnäs IF FK utsågs under måndagen till en Diplomerad förening 2020. Träffen inleddes med en föreningsdialog där spelare, föräldrar, tränare och organisationsledare fick berätta om deras syn på föreningens verksamhet och kvällen avslutades sedan med själva diplomeringen.

Utöver föreningens representanter var Peter Landström och Anna Malmén från Svenska Fotbollförbundet på plats tillsammans med Linus Bolin från Dalarnas Fotbollförbund samt Erik Timblad och Oscar Ljunggren från RF-SISU Dalarna.

Föreningen berättade bland annat om hur de arbetar med att inkludera alla barn och ungdomar oavsett ambitionsnivå, hur deras 12-åringar är "bollkullor och bollkallar" under seniorlagens matcher samt hur de samverkar mellan åldersgrupperna, inte minst under lågsäsong då de kör gemensamma träningar för att få ihop spelare eftersom att många tjejer och killar håller på med andra idrotter under vintern. De var även väldigt tydliga med att de inte erbjuder verksamhet förrän det år som barnen fyller 7 år, en filosofi som de står fast vid trots att många andra lokala föreningar inom både fotboll och andra idrotter börjar betydligt tidigare än så. 

Efter föreningsdialogen var det ingen tvivel om att Korsnäs IF FK nådde upp till den nivå som krävs för att utses till en Diplomerad förening 2020. För föreningen gäller det nu att kontinuerligt fortsätta arbeta med sin föreningsutveckling för att kunna motta utmärkelsen även kommande år! 

Vi säger stort grattis till Korsnäs IF FK!