Girls Futsal Cup - En turnering för bara tjejer

I september 2019 arrangerade SvFF/Alla är olika - olika är bra, tillsammans med sin partner adidas, en futsalturnering för endast tjejer. Alla 24 distrikt fick anmäla minst ett lag. Resultatet blev 22 lag från 14 distrikt som deltog och framtidens futsalstjärnor bjöd på stor underhållning i Solnahallen i Stockholm.

Dagen var fylld av glädje, gemenskap och fantastiska prestationer. Utöver SvFFs generalsekreterare Håkan Sjöstrand, fanns även de svenska futsalstjärnorna Daniella Chamoun, Susan Varli och Nazanin Vaseghpanah på plats, samt DJ från NRJ – HIT MUSIC ONLY. Innan slutspelsmatcherna fick tjejerna se och höra Sveriges Soul & Rnb drottning Cherrie uppträda med bland annat låtarna ’’MAMI’’ och ’’163 För Evigt’’. En fantastisk inramning.

- Man måste berömma all den personal som var på plats från SvFF och adidas. De fick verkligen spelare och ledare att känna sig i centrum. Att sedan SvFFs generalsekreterare Håkan Sjöstrand höll tal och stannade för att titta på tjejerna var grädde på moset. Stort engagemang från väldigt många får bli min sammanfattning, säger Rolf Andersson ledare Stockholm United FF.

Ringar på vattnet

Adolfsbergs IK flickor födda 2003-04 var ett av lagen i Girls Futsal Cup (GFC) som Svenska Fotbollförbundet/Alla är olika-olika är bra anordnade i samarbete med sin partner adidas. Laget bjöd på en underhållande anfallsfotboll och ett aggressivt försvarsspel, vilket resulterade i att man vann Grupp 1 med tio inspelade poäng. På fyra matcher i gruppspelet gjorde man sex mål framåt och med storspelande målvakten Julia Durnell släppte laget inte in något mål under gruppspelet.

- Det var en fantastisk dag i Stockholm, inte en tråkig stund, många roliga sidoaktiviteter och matcher. Den goda stämningen bidrog till att vi fick en god lagkänsla. Tack vare vår ledare Henning, fick vi möjlighet att gå vidare till Örebro Futsal Club och starta ett u-lag på damsidan. Så himla kul! Ett stort tack till SvFF och adidas som gav oss inspiration till att fortsätta vår resa inom futsal, säger Ester Gustafsson spelare i ÖFC.

Ett nytt tjejlag i futsal har bildats.

Mer om GFC här