Link

Nallesupportrar hejade fram Sverige till seger och sålde slut

Svenska Fotbollförbundet och Min Stora Dags gemensamma manifestation blev en succé. Alla 500 nallesupportrar har nu hittat nya hem och kommer fira jul hos nya ägare.

De svenska fotbollslandslagen saknar sin publik. Inte minst barnen från Min Stora Dag som ofta brukar sitta på bästa plats. Under lördagen väntade dock en otippad publikskara. Hela 500 nallesupportrar fanns utplacerade på läktaren i en nallemanifestation till förmån för Min Stora Dag. Nallarna var på plats för att uppmärksamma alla barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. 

Nallemanifestationen innebar en möjlighet att köpa en av de 500 nallesupporterna och därmed hjälpa fler barn att få en Stor Dag.

Den gula väggen av nallesupporters hejade fram Sverige till seger mot Kroatien, och nalle-effekten märktes även i försäljningen där nu samtliga 500 nallar är slutsålda. Detta innebär att försäljningsperioden nu är stängd.

– Vilken underbar nalle-effekt! Det fantastiska gensvaret på nallemanifestationen visar att den gulliga gulaväggen sände ut välbehövlig pepp och värme i det kalla höstmörkret!säger Jennifer McShane, generalsekreterare Min Stora Dag.

– Vi vill skicka ut ett innerligt tack till landslaget, Svenska Fotbollförbundet och inte minst alla supporters där ute som hejade fram Sverige till vinst och som köpte en nallesupporter. Det här stödet betyder oerhört mycket för Min Stora Dag då det är med och bidrar till det finaste som finns: glada barndomsminnen och extra kraft och ork till barn som kämpar, säger Jennifer McShane.

TACK alla som uppmärksammat och gillat Nallemanifestationen och köpt en #nallesupporter!

Fakta om välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag

  • Välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag skapar glädjefyllda upplevelser, så kallade Stora Dagar, för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. En Stor Dag sprider glädje och ger kraft att fortsätta orka i en tuff vardag som annars präglas av sjukhusvistelser, behandlingar och medicinering.
  • Varje år får nära 5 000 barn som kämpar vara med om en Stor Dag som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag.
  • Min Stora Dags vision är att alla de 200 000 barn i Sverige som lever med allvarliga sjukdomar och diagnoser ska få en Stor Dag.
  • Min Stora Dag får inga statliga eller kommunala bidrag utan är helt beroende av gåvor från privatpersoner, företag och stiftelser.
  • Min Stora Dag har 90-konto, granskas årligen av och följer Svensk Insamlingskontrolls föreskrifter och är medlemmar i Giva Sverige som arbetar för etisk och professionell insamling.