Alla som älskar fotboll ska få spela fotboll

Därför finns Alla är olika – olika är bra, ett initiativ av och med Svenska Fotbollförbundet som ICA är med och stöttar.

Det är vårt gemensamma mål och anledningen till att Alla är olika – olika är bra finns. Tillsammans med er jobbar vi för att fler ska få chans att börja, och fortsätta, spela fotboll. Det gör vi genom att stötta föreningar som på ett aktivt sätt arbetar för ett bättre Fotbollssverige och en fotbollsrörelse där alla känner sig välkomna.

Tack vare ICA-kundernas stora engagemang har vi mellan 2016 och 2020 tillsammans samlat in mer än 8,5 miljoner kronor till Alla är olika – olika är bra, pengar som har delats ut till 300 föreningar runt om i hela Sverige. Ett exempel på en sådan förening är Hofors AIF som har startat Stålkompisarna, ett lag för människor i alla åldrar och med olika typer av funktionsvariationer. En annan förening som har fått utdelning är Borens IK som med sitt projekt jobbar för att få unga tjejer ska bli självständiga och trygga genom rollen som domare.

Detta är bara några exempel på de hundratals föreningar som alla gör ett ovärderligt arbete för att bygga ett ännu bättre och mer inkluderande Fotbollssverige.

 

Besök allaolika.se för mer information om att söka medel till er förening och tidigare utdelningar.