Klartecken för 300 sittande åskådare

Regeringen meddelade idag att reglerna för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster ändras så att det från 1 november blir tillåtet med en sittande publik på 300 personer på bland annat fotbollsmatcher.

Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson:

– Det är ett välkommet besked och ett steg i rätt riktning, även om det är en relativt liten ökning och det mycket pressade läget för våra föreningar kvarstår. Förhoppningsvis har vi ändå i och med dagens besked påbörjat en successiv återgång mot något som mer liknar ett normalläge. Jag är övertygad om att klubbarna kommer att ta det ansvar som krävs för att vi ska kunna fortsätta att ta steg på den nu inslagna vägen.

Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand:

– Det känns bra att regeringen visar att man tror på föreningarnas förmåga att ta emot fler åskådare på ett smittsäkert sätt, klubbarna är redo och vet vad som krävs. Men även om vi välkomnar höjningen av publiktaket, och förstår allvaret i situationen, tycker vi att man borde kunna ha en begränsning av publik som tar hänsyn till arenans publikkapacitet och allmänna infrastruktur – det är inte rimligt att behandla Friends Arena och en genomsnittlig idrottsplats i division två på samma sätt.