Link
Pia-stipendiaten Inger Arnesson prisas.

Utdelning av Pia-stipendiet på lördag

På lördag kommer det fjärde Pia-stipendiet delas ut i Halmstad. F16-landslaget möter Tyskland på Örjans Vall 17.00 i för-EM och i halvtidspausen i matchen kommer den fjärde Pia-stipendiaten koras på plats.

Bilden: Inger Arnesson prisades med det andra Pia-stipendiet. På lördag delas det fjärde ut.

"Vet du någon som är värd att bli ambassadör till Pia-stipendiet och erhålla 50 000 kronor?"
Den frågan ställer vi två gånger per år när ansöknings- och nomineringsperioden för Pia-stipendet öppnar upp. Den 15 augusti stängde ansökan och nu på lördag, i halvtidspausen i F16-landslagets match mot Tyskland på Örjans Vall i Halmstad, kommer den fjärde Pia-stipendiaten koras.

500 000 kronor finns att fördela totalt och medlen kommer från Svenska Spel och Svenska Fotbollförbundet. Två utdelningar per år är planerade. Pia-stipendiet ska delas ut till en person i ungdoms- eller seniorfotboll på tjejsidan, aktiv som spelare, tränare eller organisationsledare

Kriterier

Ambassadörskapet ska ses som ett stort erkännande för personen i fråga och dennes betydelse för damfotbollen i stort, i ungdoms- eller seniorfotboll, aktiv som spelare, tränare eller organisationsledare. Det kan vara engagemang i bredd eller elitklubb, i intresseorganisation, förbund eller i damfotbollens syfte. Kort sagt: en eldsjäl för damfotbollen.

Första stipendiet gick till Moa Anderssons minnesfond i Virserum, det andra till Inger Arnesson, som lagt ned sin själ i Sunnanå SK och damfotbollen i stort i 50 år. Anders Blomstrand, 70 år och verksam i Eskilstuna United, mottog det tredje Pia-stipendiet.

Matchen Sverige-Tyskland spelas 17.00 på Örjans Vall i Halmstad och utdelningen kommer därmed ske på innerplan strax efter 17.45.