Link

Information om tränarlicensen

En giltig tränarlicens krävs för närvarande endast i de högsta serierna; Allsvenskan och Superettan (UEFA Pro-licens) och OBOS Damallsvenskan (UEFA A-licens). Även om en tränare inte har en giltig tränarlicens så är diplomet, alltså utbildningsbeviset fortfarande giltigt.

En tränare (ej aktiv i de ovannämnda serierna) kan vara utan licens i flera år, men kan när som helst förnya sin licens genom SvFF:s Licensfortbildning.

Licenserna är giltiga i tre år och utfärdas digitalt efter godkänd tränarutbildning alternativt licensfortbildning, till de tränare som har diplom från någon av kurserna; UEFA B, UEFA A, UEFA MV A, UEFA Pro.

För att förlänga sin licens i ytterligare tre år måste tränaren genomgå av UEFA/SvFF godkänd licensfortbildning om sammanlagt minst 16 timmar.
För den tränare som genomgår Licensfortbildning om minst 16 timmar, uppgraderas licensen för tre nya år.

SvFF planerar att genomföra 3st licensfortbildningar för UEFA A och UEFA Pro under våren 2020. Anmälan samt mer detaljerad information kommer publiceras på vår hemsida i månadsskiftet nov/dec 2019.
Licensen är digital och levereras via appen Cardskipper till tränarens mobiltelefon.

Observera att from 2021 införs tränarlicenskrav UEFA A för Elitettan och div 1 herrar och 2022 införs tränarlicenskrav UEFA Pro för OBOS Damallsvenskan.

Har du frågor gällande din licens, maila här.