Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Landslagschauffören Bauer prisad

Denny Bauer är dam- och herrlandslagets busschaufför från förbundets samarbetspartner Björks Buss. Efter tio år som landslagschaufför kan nu Denny även titulera sig som Sveriges bästa bussförare. Denny Bauer vann nämligen bussförar-SM 2019 under gårdagen.
- Det känns helt fantastiskt. Kul att vinna utmärkelsen i år när det också är tioårsjubileum med landslagen, säger Denny Bauer.

Bussförar-SM avgörs i två steg. Först genomfördes en kvalificering via ett internetbaserat teoriprov. Denny och 15 andra bussförare kvalificerade sig till gårdagens final som avgjordes i Stockholm. Då genomfördes fyra praktiska prov – halkbana, manöverkörning, ecodriving och katastrofövning – och efter korades landslagets busschaufför Denny Bauer som segrare.

- Under katastrofövningen fick vi bland annat bära ut en docka från bussen och genomföra HLR, samt släcka en mindre brand som uppstått, säger Bauer och fortsätter:
- Det känns helt fantastiskt att vinna, ett bevis på att man kan sin sak efter 26 år i branschen. Kul att vinna utmärkelsen i år när det också är tioårsjubileum med landslagen.

Ja, det har blivit många resor i landslagsbussen under de tio åren med landslagen. Till och från träning och match och längre resor mellan städer. Tiden med landslagen ser Denny som lärorika och roliga – och kanske kan det varit erfarenheterna från landslagstiden som tog honom till seger i SM.

- Absolut, man har lärt sig mycket med att köra landslagen, säger Denny Bauer och skrattar.
- Det är klart det kan uppkomma stressade och pressade situationer till matcharenor och så. Så ja, klart att landslagstiden bidragit till segern, avslutar Bauer.