Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Utvecklingslägret ger utbildning och stimulans

Idag den 1 augusti har det nybildade P04-landslaget sin första samling på Bosön. Tidigare i juli befann sig samma spelare i Halmstad på det traditionsenliga utvecklingslägret.
– Det är jättekul och spännande att vara på plats när det finns så mycket entusiasm och energi i spelare och ledare som är här, säger Claes Eriksson, landslagschef U21 och Pojkelit.

Varje sommar samlas den svenska fotbollsfamiljen i Halmstad för utvecklingslägret. Landets samtliga 24 distrikt finns representerade med 16 spelare vardera som för tillfället ligger längst fram i sin utveckling.

– Syftet med den här veckan är att se spelarna, ge dem utbildning och stimulera dem så mycket som möjligt. Det här är starten och grunden till ett landslag samtidigt som det är utbildning och stimulans för unga spelare, säger Claes Eriksson, landslagschef U21 och Pojkelit.

Under veckan i Halmstad hade Eriksson massvis med kollegor från Svenska Fotbollsförbundet på plats. Exempelvis var samtliga förbundskaptener på pojk- och herrsidan närvarande.

– Vi har många från SvFF som jobbar med utbildning och utveckling av både spelare och ledare. Det pågår en mängd utbildningsinsatser under veckan. Alla NAFU (Nationella fotbollsutbildare) är på plats precis som alla förbundskaptener. Allt uppifrån A-landslaget ner till P15 är på plats för att göra utbildningsinsatser för spelare och ledare, säger Claes Eriksson.

Hur är stämningen under veckan i Halmstad?
– Det är jättekul och spännande att vara på plats när det finns så mycket entusiasm och energi i spelare och ledare som är här, säger Claes Eriksson.

Några veckor efter utvecklingslägret tas alltid den första landslagstruppen ut. Idag torsdag inleds det första landslagslägret för spelare födda 2004 på Bosön med förbundskapten Christofer Augustsson.

– Det är självklart att spelarna tycker den här veckan är viktig för dem i deras utveckling och de vill förstås vara med på det första landslagslägret. Samtidigt är det viktigt att betona att detta bara är en vecka i deras karriär som ska vara lång och hållbar över tid. Det kommer att finnas andra möjligheter att ta sig in i landslagssystemet och elitfotbollen. Samtidigt som det är viktigt att stimulera och utbilda de som har hunnit längst fram just nu, säger Claes Eriksson.

Johan Velagic