Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Från Normandiekusten till Paris!

Midsommarafton avslutades med tågresa dagen efter matchen mot USA. Världens bästa landslag, USA, blev för svåra för oss och vi fick inkassera en 2-0-förlust. Ja, USA var starka men ändå känns de båda målen som s.k. ”skitmål”, så vi hoppas att vi har avverkat den delen av baklängesmål nu.
Nu laddar vi för fullt med fokus på Kanada på anrika Parc des Princes på måndag kväll. Transatlanter igen, svår match igen och mot ett lag som är högre rankat än oss, men absolut möjligt. Vi vill definitivt till kvartsfinal, minst!

Matchen på Stade Océane i Le Havre hade en fantastisk inramning och var nästintill fullsatt. Jag är imponerad av de svenska supportrarna som har tagit laget till sitt hjärta och verkligen sjöng och hejade fram våra tjejer till sista minuten. Härligt!

Jag tror att vi kan vänta något liknande på måndag. Det blir säkert fullsatt och jag hoppas på att våra supportrar har rensat struparna och visar att vi har en stark 12:e spelare på läktarna här i Paris. Det kan vara den skillnad som gör att vi lyfter vidare mot kvartsfinal och att vi får återvända till Rennes där vi började så framgångsrikt mot Chile.

Idag, på midsommardagen, vaknade vi upp och möttes av fågelkvitter och strålande sol på Le Relais de la Malmaison som vårt hotell heter. Efter frukost ett kort förberedelsemöte inför träningen och jag fick, innan avresan, chansen att inför gruppen hylla Magdalena Eriksson som i samband med matchen mot Chile passerade en milstolpe i karriären. Hon gjorde sin 50:e landskamp. Imponerande, och fler lär det bli!

Träningen var bra och arrangörerna visade upp en helt magnifik gräsplan som tjejerna, med entusiasm och energi, sprang ut på. Koncentration och stort engagemang under hela träningen.
Lokala företrädare för denna förortskommun till Paris var oerhört stolta över att vi bor och förbereder oss här i deras kommun, Rueil-Malmaison med 79 000 invånare. Efter träningen ser vi här hur kommunala företrädare får chansen att tillsammans med våra svenska spelare ställa upp för ett unikt lagfoto. Detta kommer säkert att få en fin plats i kommunens Hotel de Ville, deras kommunhus.

Träning i Reuil-Malmaison. Foto: SvFF.

Med tillönskan om en fortsatt trevlig midsommar!

Karl-Erik