Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Karl-Erik Nilsson om Lennart: "Vår störste"

Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson om Lennart Johansson:

”Det är med stor sorg jag mottagit beskedet att Lennart Johansson har gått bort. Jag och många andra har förlorat en mycket god fotbollskamrat och saknaden är stor. Våra tankar går till Lennarts familj och allra närmaste."

"Lennart Johansson är vår störste internationelle fotbollsledare genom tiderna, ingen svensk har haft en liknande påverkan på fotbollen i världen. Hans gärningar som UEFA-president och vice president för FIFA är djupt respekterade, hans ledarskap har väckt beundran världen över.

Lennart Johanssons bidrag till den svenska fotbollen går inte att överskatta. Som ordförande för AIK, SEF och Svenska Fotbollförbundet hade han stor betydelse för svensk fotbolls utveckling under många år, samtidigt som hans internationella uppdrag gav Sverige en stark och tydlig ställning i fotbollsvärlden.

Jag minns Lennart Johansson som en engagerad och klok ledare med en oantastlig integritet, jag minns honom också som en varm och humoristisk person med en oändlig kärlek till fotbollen. Jag träffade honom så sent som för en vecka sedan, i samband med Europa League-finalen i Baku. Det var som alltid ett hjärtligt möte, fyllt av glädje och givande fotbollsdiskussioner.

Vi bestämde då att vi skulle ses igen när herrlandslaget spelar mot Malta i EM-kvalet. Nu blir det inte så, men jag är säker på att Lennart ändå finns med oss när det är dags för avspark på Friends Arena."