Link

Tyst minut till minne av Lennart Johansson

Svenska Fotbollförbundet uppmanar Sveriges alla fotbollsföreningar att från och med idag och en vecka framåt inleda de matcher som spelas med en tyst minut till minne av Lennart Johansson.
- Vi hoppas och tror att många kommer att hörsamma denna önskan, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.

Svensk fotboll har sorg efter beskedet att Lennart Johansson har gått bort. Den tidigare ordföranden i AIK, SEF och Svenska Fotbollförbundet – samt före detta presidenten i UEFA och vice-presidenten i FIFA – somnade in på kvällen den 4 juni efter kort tids sjukdom, 89 år gammal.

- Lennart Johansson är vår störste internationelle fotbollsledare genom tiderna, ingen svensk har haft en liknande påverkan på fotbollen i världen. Hans betydelse för svensk fotboll går inte att överskatta.

- För att hedra Lennarts minne uppmanar vi samtliga föreningar i Sverige att inleda sina matcher med en tyst minut under en vecka framåt. Jag är övertygad om väldigt många föreningar vill visa sin respekt för Lennart Johansson, och att de tycker att en tyst minut är ett värdigt och bra sätt att göra detta på.

Lennart Johansson kommer också att hedras i samband med herrlandslagets EM-kvalmatch mot Malta på fredag, samt vid damlandslagets VM-slutspelsmatch mot Chile i Rennes på tisdag.

UEFA har också meddelat att samtliga UEFA-matcher – Nations League, EM-kval och U21-matcher – kommer att inledas med en tyst minut under den kommande veckan. FIFA:s kongress som startade i Paris i morse inleddes även den med en tyst minut till minne av Lennart Johansson.