Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Sök det fjärde Pia-stipendiet!

Vem vill du ska ta emot Pia Sundhages stipendium på 50.000 kronor? Du känner säkert någon som lägger ner sin själ för flick- eller damfotboll på olika nivåer, nu kan du anmäla din kandidat.

- Det här är bland det roligaste och största jag fått vara med om!

Pia Sundhage

Höstens utdelning sker i Halmstad den 14 september i samband med matchen Sverige-Tyskland på Örjans Vall, ingående i F17:s för-EM-turnering.

- Det här är bland det roligaste och största jag fått vara med om! Nu har vi belönat en ung tjej som ledare/spelare, en mångårig kvinnlig ledare/spelare och en manlig eldsjäl. Nu får jag fundera på vad vi ska premiera, men jag ser gärna att någon med icke-svensk bakgrund offrar lite extra tid på en bra ansökan, säger Pia Sundhage.

Höstens utdelning sker i Halmstad den 14 september i samband med matchen Sverige-Tyskland på Örjans Vall, ingående i F17:s för-EM-turnering.

Ambitionen är också att ha ett seminarium inför utdelningen av stipendiet som vi kallar "förmatch med Pia". Det blir Pia sekonderad av utbildningschef Lilie Persson som föreläser om hur det ser ut nu och framöver kring flick- och damfotbollen. Karin Prina, projektledare Destination Halmstad och Emma Silvandersson, skolinstruktör på NIU, är kontaktade för att hjälpa till med detta. Vi återkommer till hur man anmäler sig etc.

Första stipendiet gick till Moa Anderssons minnesfond i Virserum, det andra till Inger Arnesson, som lagt ned sin själ i Sunnanå SK och damfotbollen i stort i 50 år. Anders Blomstrand, 70 år och verksam i Eskilstuna United, mottog det tredje Pia-stipendiet.

500 000 kronor finns att fördela totalt och medlen kommer från Svenska Spel och Svenska Fotbollförbundet. Två utdelningar per år är planerade.

Fakta

De ansökningar som kom in till de tre tidigare stipendierna ligger med även i den andra bedömningen. Blir de aktuella så tas en kontakt med de sökande så de är verksamma även idag.

Kriterier

Ambassadörskapet ska ses som ett stort erkännande för personen i fråga och dennes betydelse för damfotbollen i stort, i ungdoms- eller seniorfotboll, aktiv som spelare, tränare eller organisationsledare. Det kan vara engagemang i bredd eller elitklubb, i intresseorganisation, förbund eller i damfotbollens syfte. Kort sagt: en eldsjäl för damfotbollen.

Ansökan

Pia Sundhage har sista ordet, till sin hjälp har hon Lilie Persson, SvFF:s landslagschef U23/flick och Anneli Gustafsson, projektledare.