Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Ordförandekonferensen avslutades med seger mot Thailand!

Idag skriver jag VM-blogg nr 5 från ett regnigt Uddevalla. Är hemma ett dygn för att byta lite kläder och uträtta lite privata ärenden. Känns som jag varit på resande fot i en månad på allehanda fotbolls- och idrottsrelaterade aktiviteter.

Precis en månad sedan Women's Champions League-finalen i Budapest och därefter Riksidrottsforum i Jönköping. Hem en natt och därefter till Baku för Europa-Leaguefinalen samt UEFA ExCo-möte.

Det blev sista, fina, mötet med vår käre Lennart Johansson. En knapp vecka senare somnade han in efter ett långt och innehållsrikt liv. Om en vecka är det begravning i Stockholm med stor representation från hela fotbollsvärlden. Lennart är och var oerhört respekterad för sin ledargärning!

Efter Baku direkt till Madrid för Champions League-final. Därefter hem och vända för att resa till Paris och FIFA-kongress. Malta hemma på Friends. Spanien i Madrid och sedan till Rennes och den viktiga VM-segern mot Chile. Nice var nästa anhalt och ordförandekonferens och VM-seger nummer 2 mot Thailand. Sex poäng och gruppfinal mot USA väntar i Le Havre på torsdag. Och redan klara för Åttondelsfinal! Gott!

I morgon lyfter planet mot Paris och efter ett kort besök i Stockholm för att närvara på Lennarts begravning hoppas jag få återvända till Frankrike för kvartsfinal! Synnerligen intressanta matcher väntar i VM.

"Hur många resdagar har du om året, Karl-Erik?" Det har varit en ofta återkommande fråga. Jag vill inte räkna, men visst blir det en hel del, men det är ju fantastiska fotbollsupplevelser jag får vara med om. Så jag säger som jag sa till Pernilla Wiberg när vi sågs på matchen mot Thailand: "It´s such a privilege"... Det tyckte hon var lite kul!

Ordförandekonferensens sista dagar handlade om samverkan mellan våra distrikt och Svenska Fotbollförbundet. Ett gediget förarbete gör att Förbundsstyrelsen kommer att ha ett utmärkt underlag och därmed förtydligas roller och ansvar oss emellan.
Beslut tas i augusti när allt är på plats. Känns mycket bra!

Från och med 2021 ska vi också ha hittat en lösning på framtidens utvecklingsläger. Arbetet och samtalen påbörjades i Nice och nu följer en lång process. Gott att alla 24 distrikt nu är med på banan och att vi gemensamt lägger grunden för framtiden.

Sista dagen handlade det mycket om tävlingsfrågor och framförallt hur pyramiden ska se ut på damsidan. Antal lag i OBOS Damallsvenskan och hur kan vi undvika eller minska antalet kval från division 1 dam till Elitettan. De sex seriesegrarna i division 1 damer kvalar idag om tre platser. Trist att som seriesegrare inte gå direkt upp, men det är många hänsyn som ska tas, inte minst de långa avstånden som gör att många spelare tvingas resa långt till matcherna. Det gäller att balansera de olika viljor och behov som finns i denna, inte helt enkla, fråga.

Vad som är enkelt är dock att packa väskan för att dra till Frankrike på nytt. Imorgon landar jag i Paris för vidare befordran till Deauville i närheten av matchorten Le Havre. Hoppas att vi där kan göra det jobbigt för våra motståndare från USA på torsdag kväll.

Karl-Erik