Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

VM-blogg nr 1

Äntligen är det svensk VM-premiärdag sommaren 2019!

Bilden ovan: Blomster till Sofia Jakobsson som i våras uppmärksammades för sin 100:e landskamp.

Efter en synnerligen tidig väckning, 03.45, idag på morgonen i Madrid närmar vi oss nu Rennes och kvällens VM-premiär för våra svenska tjejer mot Chile. Igår var jag i ett annat spansktalande land, Spanien, och förutom en svår match och en förlust för våra herrar mot Spanien så innehöll dagen ännu ett årsmöte.

Spanska fotbollförbundets generalförsamling.

På bilden ovan ser du bl.a. min kollega Luis Rubiales strax före starten på deras årliga generalförsamling. Spanjorernas omsättning är cirka fyra gånger större än den som SvFF har och mötet präglades av bra anda och en verksamhet som fungerar fint. De lanserade att de tillsammans med Portugal vill ansöka om herr-VM 2030. Lennart Johanssons tragiska bortgång och hans gärning uppmärksammades på ett fint sätt.

Här kan du läsa de minnesord som jag publicerade i samband med Lennarts bortgång.

Spanska förbundet uppmärksammande dessutom förre storstjärnan Juan Antonio Reyes som omkom i en svår bilolycka nyligen, endast 36 år gammal. Mycket rörande att se ledare från Sevilla tillsammans med Francisco Reyes, pappa till Juan Antonio, ta emot den spanska fotbollens stora hyllningar.

EM-kvalgruppens svåraste bortamatch är nu avklarad och vi laddar för nya uppgifter mot Färöarna och Norge i september. Då vill vi plocka många, sköna poäng!

Damernas VM-slutspel är nu i fullt fokus och jag tror på en spännande och en lååång fotbollssommar. Ikväll gäller det i Rennes mot Chile, en lurig motståndare som vi väldigt gärna vill besegra för att få en fin start på VM.
På söndag väntar sedan Thailand i Nice och sedan sista gruppspelsmatchen torsdagen före midsommar mot USA i Le Havre. Sedan ska vi vidare mot åttondel, kvart osv, osv...
Ja, kapacitet finns hos ledare och spelare och alla möjligheter finns, men konkurrensen har hårdnat och det är blir svårt, men som sagt fullt möjligt!

Redan imorgon styrs kosan mot Nice och imorgon kväll ska jag försöka att se stormatchen i där mellan Frankrike och Norge. Det blir en fin avslutning på vår ordförandekonferens första dag. Jag har ambitionen att skriva några dagliga rader så länge VM pågår för svensk del och detta är alster nummer ett. Imorgon återkommer jag med lite tankar kring vår VM-premiär och även några ord om upptakten på vår ordförandekonferens.

Välkommen till en fin svensk VM-sommar 2019.

Karl-Erik