Link

Bragden i Rennes! Tysklandsspöket borta! OS-biljetten klar!

Ja, många rubriker och häftiga känslor finns kvar sedan den underbara segern mot Tyskland i VM-kvartsfinalen igår här i Rennes. Laget och landslagsledarna reser till Lyon idag, men överbokade tåg och flyg gör att jag och Håkan Sjöstrand blir kvar i Rennes till imorgon.

Idag är temperaturen dräglig och efter en långpromenad och en lätt lunch i gamla stan i Rennes skriver jag nu dessa rader. Tre av tolv OS-platser går till Europa och genom segern igår är det klart att Nederländerna, Storbritannien, Englands plats, och Sverige blir UEFA:s representanter i Tokyo vid OS i juli/augusti nästa sommar. Det blir en ny fin mästerskapssommar 2020 under alla omständigheter. Vi hoppas ju också på EM 2020 för våra herrar. För första gången sedan 1995 slog vi Tyskland i tävlingssammanhang och jag ljuger inte om jag tror att Tyskland var ganska säkra på att den tyska segersviten skulle bestå. Våra tjejer och våra ledare ville annat och jag måste säga att jag hade riktigt bra vibbar inför gårdagens match. Det kändes som ett bra läge att få revansch och så blev det. Vi började förmiddagen på matchdagen igår med att besöka Supporterklubben.

Tack till alla blågula supportrar för att ni bidrog till att vi också vann läktarmatchen i Rennes igår. Vi hade en starkare 12:e spelare på läktarna än vad våra motståndare hade. Nu laddar vi för två ytterligare matcher och vi hoppas att de båda blir i Lyon. Vi har verkligen chansen att nå VM-final och jag ser med stor tillförsikt framemot matchen mot Nederländerna på onsdag i Lyon. De är absolut inte omöjliga! Parallellt med mästerskapet jobbar vi tillsammans med de Nordiska kollegorna för att få VM 2027. Vi har haft representanter på plats som haft möten med FIFA och de som är kandidater för VM 2023, då tävlingarna definitivt inte kommer att gå i Europa. Nordisk fotboll på damsidan är stark och flera av våra länder har varit och är pionjärer. Danmark regerande EM-silvermedaljörer, Norge i VM-kvartsfinal och Sverige i minst VM-semifinal. Det är klart att vi skulle vilja arrangera tillsammans. De nordiska förbunden är på och vi kommer att ta med frågan till den Nordiska rådet. Vi är övertygade om att politiker och näringsliv i våra nordiska länder vill vara med på denna spännande resa.

På bilden ser du bl a FIFA:s generalsekreterare Fatma Samoura tillsammans med sitt gäng och vi från SvFF. Hoppas att de är lika positiva till vår ambition att få arrangera VM 2027 som de var igår efter matchen då bilden togs.

Njut av en fortsatt fin söndag!

Karl-Erik