Link

Tvådomarsystem i Halland

Redan i fjol testades matcher med två huvuddomare i ett 15-tal ungdomsmatcher i Halland. Reaktionerna var positiva bland såväl föreningsledare som domare, och från och med i år introduceras tvådomarsystem även på seniornivå i distriktet.

Till en början kommer antalet matcher med dubbelt huvuddomarteam vara begränsat till ett utvalt antal i division 4 damer och division 6–7 herrar.

– Domarnivån går upp, lagen och fotbollen gynnas. Med två domare bör också klimatet på planen förbättras där man nu med ytterligare fokus och uppmärksamhet kan förebygga potentiellt riskabla situationer, säger Jörgen Ahlgren, domaransvarig på Hallands Fotbollförbund.

Sedan tidigare har bland andra Smålands FF infört tvådomarsystem inom seniorfotbollens lägre serier med lyckat resultat.

Artikel hämtad från Magasinet Fotboll #1-2019.