ICA och SvFF samlar in pengar till satsningar inom flickfotboll

I samband med fotbolls-VM i Frankrike i sommar startar ICA en insamling till Svenska Fotbollförbundets initiativ Alla är olika - olika är bra. I år går pengarna oavkortat till satsningar inom flickfotboll med fokus på ett mer jämställt föreningsliv. ICA är partner till Svenska Fotbollförbundet sedan 70-talet.

I samband med fotbolls-VM i Frankrike i sommar startar ICA en insamling till Svenska Fotbollförbundets initiativ Alla är olika - olika är bra. I år går pengarna oavkortat till satsningar inom flickfotboll med fokus på ett mer jämställt föreningsliv. ICA är partner till Svenska Fotbollförbundet sedan 70-talet.

ICA har tagit fram ett blågult sortiment inför fotbolls-VM i Frankrike som innefattar totalt 50 varor, speciellt utvalda för att passa framför tv-matcherna. En del av varje varas pris går till Svenska Fotbollförbundets initiativ Alla är olika – olika är bra. I år går pengarna oavkortat till satsningar inom flickfotbollen och insamlingsmålet för perioden är sex miljoner kronor.

– Jag är glad att vi tillsammans med Sveriges ICA-handlare nu storsatsar på flickfotbollen och vi är alla stolta över att vara med och påskynda utvecklingen för ett mer jämställt föreningsliv. I år höjer vi vårt insamlingsmål som vi hoppas uppnå genom relevanta insamlingsprodukter och engagemang hos handlare och kunder. Vi kommer genom denna kommunikationssatsning även öka kännedomen kring möjligheten att söka bidrag till sitt flicklag, säger Anders Svensson, vd ICA Sverige.

Inom Svenska fotbollförbundet pågår ett viktigt arbete för att flickor ska ha samma förutsättningar som pojkar inom fotbollen och genom det skapa större engagemang för att spela fotboll.

– Vi håller på att skapa historia. Vi ser en tydlig förändring och förbättring där allt fler klubbar har flicklag, det utbildas fler kvinnliga ledare och flickor får bättre förutsättningar innan, under och efter träningen än tidigare. Tänk så fantastiskt det vore om vi vid nästa VM inte behöver lyfta denna fråga på samma sätt utan att det då har blivit en självklarhet med lika förutsättningar oavsett kön, säger Sevana Ghadimi, CSR-ansvarig Svenska Fotbollförbundet.

– Att flickor och pojkar ska ha samma möjligheter och förutsättningar att spela fotboll är en av Svenska Fotbollförbundets allra viktigaste prioriteringar. Tack vare ICA:s engagemang för vårt jämställdhetsarbete kommer vi att kunna göra ännu mer för att fler flickor ska känna sig välkomna till fotbollen, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare Svenska Fotbollförbundet.

ICA:s VM-sortiment finns i butik mellan veckorna 22-27. Under den här perioden uppmanas även fler klubbar att ansöka om bidrag till sina flick-och damlag, för att de ekonomiska bidragen ska komma till användning där de behövs som mest.

Läs mer:

För mer information:

ICA Gruppens presstjänst, telefon: +46 (0)10 422 52 52,
ica.se, icagruppen.se