ICA:s blågula varor stöttar fotbollens integrations- och jämställdhetsarbete

- Samarbetet med ICA ger oss ytterligare kraft i vårt arbete för öka kunskapen om demokrati, jämställdhet och integration inom fotbollsrörelsen – och för att inkludera så många som möjligt, säger SvFFs CSR-ansvarig Sevana Ghadimi.

Snart är det sommar, och med sommaren kommer en fest- det största fotbollsmästerskapet med våra svenska damer som deltagare. Nu ska vi tillsammans med vår partner ICA, jobba ihop för att vinna den blågula fotbollssommaren, på fotbollsplanen och i butik. Svenska Fotbollförbundets initiativ Alla är olika - olika är bra stöder klubbar som aktivt arbetar med inkludering och mångfald inom fotbollsrörelsen. När du köper ICAs blågula fotbollsvaror under sommaren bidrar du till detta viktiga arbete.

Pengarna som samlades in förra året i samband med VM i Ryssland
Tack vare förra årets insamling tillsammans med ICA fick Alla är olika-olika är bra möjligheten att dela ut en totalsumma på 1.5 miljoner kronor till 22 föreningar som aktivt arbetar för ett bättre fotbollssverige. Här är tre av de föreningar som fick bidrag:

  • IK Uppsala Fotboll – FSR Coach (Football Social Responsibility)

IK Uppsala Fotboll vill med deras projekt FSR Coach bidra till att skapa förändring så att fler flickor och kvinnor stannar kvar inom fotbollen längre och exempelsevis utbildas till fotbollstränare. Projektet görs i en kombinationsutbildning (FSR) som även innefattar en värdegrundsutbildning enligt Ronjamodellen.

  • Växjö DFF – Läxhjälp med fotboll

Detta projekt syftar till att ge individen direkt stöd i form av läxhjälp och annan hjälp för att ge tjejerna bättre förutsättningar att lära sig det svenska språket samt att komma in lättare i det svenska samhället. Målet är att få in så många tjejer som möjligt in i föreningslivet.

  • Barkarö SK – Flickinitiativet

Flickinitiativet är ett projekt som vill stärka tjejers lust till fotboll och på ett nytt sätt bygga broar mellan förorter inom Västerås (Barkarö och Bäckby). Flickinitiativet är tänkt att vara den katalysator som dels skall se till att få fler tjejer att våga spela fotboll och på det sättet integreras in i föreningsliv och öka förståelse mellan olika kulturer.

Gör din klubb något extra för allas rätt att spela fotboll? Läs mer om hur du ansöker om bidrag här