Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Magasinet Fotboll #1 2019

Årets första nummer av Magasinet har precis landat i brevlådorna runt om i landet. Ur innehållet:

Tema: damerna på väg

Uthålligare, starkare, skickligare och populärare. Damerna är på väg att ta nästa stora kliv in i en ny tid. Läs om den kommande generationen spelare och ledare, om futsals explosion och om det hårda jobb som kommer att krävas för att hänga med i toppen.

Svensk fotbolls egen app

Med Min Fotboll får alla föreningar och lag en unik plattform att kommunicera och interagera. Med SvFF.s nya app kan pappa göra inlägg mitt under matchen och släkten på annan ort se matchen live.

Drömmen om A-laget

Många känner sig kallade, men långt ifrån alla når ända fram. Att ta plats i A-laget är för unga spelare en dröm som föds redan i knatteåldern. Men många menar att vägen dit är alltför smal. I Farsta söder om Stockholm försöker en rutinerad sportchef vidga nålsögat för föreningens yngre spelare. Om tre år vill han att hälften - minst - av A-lagets trupp består av hemmafostrade spelare.

De nya spelformerna

Sarger, retreatlinje, tre perioder och nya domarinstruktioner. De nya spelformerna kommer att revolutionera svensk barn- och ungdomsfotboll. SvFF:s Mika Sankala och Pernilla Karlsson förklarar varför och hur.

Alla ska med!

SvFF tar över uttagningsprocessen till årets utvecklingsläger från de tre distrikt som valt att bojkotta lägret. Flera föreningar välkomnar beslutet, däribland Borgeby FK, som menar att lägret är av yttersta vikt för tjejlag som har färre tillfällen än pojkar att få visa upp sig.

Från barr till plan

Kan svensk skogsråvara bli spelbart underlag? Ett forskarteam undersöker om en kombination av grot (grenar och toppar) samt lignin, en restprodukt från massatillverkning kan bli granulat till konstgräsplaner.