Link

Fotbollsskola med flicklandslaget 6 april

Lördag 6 april möter Sveriges damer Tyskland på Friends Arena kl. 13.45. Från kl. 11.00 finns det möjlighet för 8-12-åringar att prova hur det kan vara att delta på fotbollsskola. Ledarna är hämtade från de svenska flicklandslagen och fokus kommer att vara på anfallsspel.

Syftet är att ge barn chansen att utveckla sig själva i samband med matchen. Ungdomslandslagsspelarna håller i några övningar och ger tips på saker som kan vara bra att tänka på i spelformerna 5 mot 5 och 7 mot 7. Det finns även möjlighet till autografer och att ta bilder tillsammans med spelarna. Följande detaljer gäller:

  • Drop in kl. 11.00-12.30
  • Bilder och autografer kl. 12.30-13.00
  • Först till kvarn gäller, varje barn är aktiv i ca 30 min
  • Plats, Råstasjöns IP (konstgräsplanen intill Friends Arena)
  • Ingen särskild utrustning behövs - gymnastikskor funkar utmärkt
  • Fokus på anfallsspel i spelformen 5 mot 5 för 8-9 åringar
  • Fokus på anfallsspel i spelformen 7 mot 7 för 10-12 åringar
  • Det är gratis att delta