Link

Anders Blomstrand tredje Pia-stipendiaten

Anders Blomstrand, snart 70 år och verksam i i Eskilstuna United, mottog på måndagen det tredje Pia-stipendiet. Anders är en riktig eldsjäl inom flick-/damfotbollen.
- Jag trodde Pia ringde fel när hon hörde av sig. Men nu är jag glad, stolt och mycket lycklig, sa Anders vid utdelningen, där spelare och andra hurrade och bjöd på tårta.

Bilden ovan: Anders Blomstrand, tredje Pia-stipendiat, här flankerad av Annica Svensson, med stipendiecheck och blommor. Foto: SvFF.

 

- Vi är beroende av Anders omsorg, han är helt fantastisk. Han gör allt för oss.

Lisa Dahlkvist

 

Anders ledarkarriär började efter den egna aktiva karriären i moderklubben Skogstorps GoIF och flicklag (med andra uppdrag också). Det blev senare en sammanslagning med Tunafors SK... och senare bildandet av Eskilstuna United och ända till Damallsvenskan, där han verkat länge och så ännu idag.

För sitt fantastiska intresse och slit för flick-/damfotboll fick Anders nu ta emot stipendiet av Pia Sundhage på 50 000 kr.

- Anders är en riktigt eldsjäl, som dessutom varit med länge och det är sånt vi gillar, för det betyder att man gillar vår verksamhet. Jag har stött på många "Anders" i min karriär och de är väldigt viktiga för vår fotboll, sa Pia Sundhage när hon delade ut stipendiet inför Uniteds hela damallsvenska trupp med ledare.

Det var Anders döttrar som skickade in ansökan om stipendiet, och de var också på plats på Tunavallen (med barnbarn).

- Vi är beroende av Anders omsorg, han är helt fantastisk. Han gör allt för oss, ja till och med köper mjölk åt oss om vi så önskar, sa Lisa Dahlkvist, OS-hjälte 2016, bland annat.

Tidigare mottagare är Moa Anderssons minnesfond i Virserum och Inger Arnesson, som i 50 år lagt ned sin själ i Sunnanå SK och damfotbollen i stort. Den totala stipendiesumman är på sammanlagt 500 000 kronor och de kommer från Svenska Spel och Svenska Fotbollförbundet. Två utdelningar per år är planerade, 50 000 kr delas ut varje gång.

- Jag är väldigt glad att ha förmånen att kunna fördela stipendiet med olika inriktningar, det här är bland det roligaste jag gjort, avslutar Pia Sundhage.

Anders Blomstrand tillsammans med Pia Sundhage på Tunavallen. Foto: SvFF