Link

Sprid budskapet, skapa erbjudanden, skylta upp

Med Kiosken 2.0 får du hjälp att hitta ett utbud som passar just din förenings upplägg och verksamhet. Sedan är det bara att sätta igång och sälja. Här är några merförsäljningstips.

  • Gör reklam för kiosken. Berätta i föreningens nyhetsbrev om utbud, öppettider m m – inte minst nyheter i utbudet som kan locka på träningar eller matcher. Och berätta att intäkterna faktiskt går till verksamheten!
  • Påminn på plats om att ni finns. Skylta upp där ni får om att kiosken är öppen och var den finns. Hitta budskap som passar tillfället eller årstiden, som "Heja dig hes – vi har halstabletter i kiosken" eller "Frusen – vi har varmt, gott kaffe för x kronor!".
  • Sätt ihop "menyer". Kaffe är en bra bas i många kombinationserbjudanden: Kaffe + chokladbit, kaffe + en lott, kaffe + macka, juice + banan etc. Hitta ett menypris som lockar, och som ger bra vinst för föreningen.
  • Stärk vi-känslan. Det här är hela föreningens kiosk, och det är en viktig styrka. Erbjud alla medlemmar att komma med förslag och önskemål kring utbudet. Det ökar försäljningschanserna (fler kan få det de vill ha), och stärker vi-känslan.
  • Anpassa dig efter besökarna. Många barn en viss dag? Mest publik en dag, och mest aktiva en annan? Tänk ut erbjudanden som passar just dem. Få gärna med något nyttigt, och sånt som även intoleranta kan äta och dricka. Omsorg som uppskattas.
  • Gör roliga, fina, säljande skyltar. Roliga reklamskyltar utanför kaféer på stan gör oss både glada – och leder till ökad försäljning. Detsamma gäller för skyltar intill det du säljer, som "Du är värd en bulle". Vinsterna går till dig, och kunderna får ett leende på köpet.

Har ni kommit på något eget bra sätt att öka kioskförsäljningen? Tipsa oss gärna så vi kan dela din idé vidare!