Link

’’Vi åkte till cupen utan förväntningar och bestämde i bussen hem att vi gör en satsning’’

Adolfsbergs IK flickor födda 2003-04 var ett av lagen i Girls Futsal Cup (GFC) som Svenska Fotbollförbundet/Alla är olika-olika är bra anordnade i samarbete med sin partner adidas. Laget bjöd på en underhållande anfallsfotboll och ett aggressivt försvarsspel, vilket resulterade i att man vann Grupp 1 med tio inspelade poäng. På fyra matcher i gruppspelet gjorde man sex mål framåt och med storspelande målvakten Julia Durnell släppte laget inte in något mål under gruppspelet.

Efter en 2-0 vinst i kvartsfinalen mot Skiljebo skulle det bli lite tuffare i semifinalen. Ett starkt Älvängens IK stod för motståndet. En match som hade alla ingredienser, fart, finess och härliga kombinationer. Med några minuter kvar av matchen lyckades Älvängen göra 1-0. Tjejerna i Adolfsberg flyttade upp sina positioner rejält men hann inte kvittera innan domaren blåste av matchen. Efter en svajig utomhussäsong skulle deltagandet i GFC ge tjejerna en ny energi. I bussresan hem till Örebro tog tjejerna beslutet om att fortsätta satsa på futsal. 

Det var en fantastisk dag i Stockholm, inte en tråkig stund, många roliga sidoaktiviteter och matcher. Den goda stämningen bidrog till att vi fick en god lagkänsla. Tack vare vår ledare Henning, fick vi möjlighet att gå vidare till Örebro Futsal Club och starta ett u-lag på damsidan. Så himla kul! Ett stort tack till SvFF och adidas som gav oss inspiration till att fortsätta vår resa inom futsal, säger Ester Gustafsson spelare i ÖFC.

 

Ett nytt lag för tjejer i futsal har bildats. Stort lycka till framöver!

Läs mer om ÖFC

Girls Futsal Cup 2019