Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Pengaregn när ungdomsfotbollen får över 29,9 miljoner kronor

I samband med årets utbetalning av Gräsroten tilldelas ungdomsfotbollen 29 926 621 kronor. Totalt har 691 095 supportrar fördelat pengarna på 2 340 föreningar. Den förening som får mest är Hammarby IF FF med sina 1 519 174 kronor, följt av Djurgårdens IF FF som får 1 272 457 Kronor och AIK FF får 1 185 384 kronor.

– Glädjen, gemenskapen och engagemanget som finns inom fotbollsfamiljen är smått unik, säger Janne Andersson, förbundskapten för herrlandslaget. Svenska Spels Gräsroten är en viktig byggsten för att fotbollen i Sverige ska fortsätta växa och utvecklas på både bredd- och elitnivå. Så att fler barn och ungdomar får möjligheten att komma i rörelse, träffa kompisar och kanske en dag dra på sig den blågula tröjan.


Det är sjunde året i rad som Svenska Spel via initiativet Gräsroten delar ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. Som vanligt är det Svenska Spels kunder som själva fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar.

En av de föreningar som får ta del av pengaregnet är IF Elfsborg som ser pengarna som mycket värdefulla för föreningsutvecklingen.

– I samband med att verksamheten nu växter är Gräsroten ett välkommet tillskott, säger Joakim Alexandersson, ungdomsansvarig på IF Elfsborg. Vi har bland annat tagit nya steg i vår satsning på flick– och damfotboll. Vi arbetar alltid utifrån vårt ledord Vi Tillsammans, som innebär en verksamhet som är öppen för alla. En del i arbetet är att försöka hålla nere kostnaden för att vara aktiv i föreningen, vilket bidraget från Gräsroten hjälper oss med.

IF Elfsborg är en av de många fotbollsklubbar som får dela på 29,9 miljoner kronor till barn- och ungdomsfotbollen.

– Heja ungdomsidrotten! Vi på Svenska Spel ser alltid fram emot den här tiden på året, när vi genom Gräsroten delar ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten, säger Patrik Hofbauer, VD på Svenska Spel. Att möjliggöra för fler barn och ungdomar att bli en del av den svenska idrottsfamiljen och komma i rörelse är otroligt viktigt. Gräsroten är ett av sätten vi väljer att dra vårt strå till den stacken.