Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Fem föreningar får medel för sina arbeten inom jämställdhet

I samband med fotbolls-VM i Frankrike i somras hade ICA en insamling till Svenska Fotbollförbundets initiativ Alla är olika - olika är bra. Den totala insamlade summan blev hela 5,4 miljoner kronor. I år går pengarna oavkortat till satsningar inom flickfotboll, med fokus på ett mer jämställt föreningsliv. Juryn för Alla är olika - olika är bra bjöd in fem föreningar till Solna för att berätta mer om sina projekt.

Deltagarna träffades på ICA:s huvudkontor och en viss nervositet fanns i luften bland föreningarna inför deras presentationer. De fem inbjudna föreningarna var Brynäs IF, FC Rosengård 1917, KIF Örebro DFF, Kristianstads DFF och Kvarnsvedens IK. Efter besöket hos ICA begav man sig i samlad trupp till Friends Arena, och det var här som föreningarnas ”pitch på pitchen” skulle ske. Juryn, bestående av Håkan Sjöstrand, Sevana Ghadimi, Teddy Falkenek och Lotta Schelin (som fanns med via Skype), satte sig på arenans avbytarbänk för att lyssna på föreningarnas projektidéer, som de söker medel för.

- Det var fantastiskt kul att få träffa och lyssna på föreningarna. De är starka på olika sätt och alla har tydliga strategier på hur man arbetar i förebyggande syfte för att uppnå sina mål, säger SvFFs CSR-ansvarig Sevana Ghadimi.

Efter presentationerna hade juryn en överläggning om hur stor summa som skulle delas ut till respektive förening. Det var inte lätt, men till slut kom juryn fram till följande:

  • Brynäs IF Fotboll 150 000 kr
  • FC Rosengård 1917 150 000 kr
  • KIF Örebro DFF 200 000 kr
  • Kristianstad DFF 150 000 kr
  • Kvarnsvedens IK 150 000 kr

Se inslaget om de fem föreningarna i spelaren ovan!

 

ICA samlar in 5,4 miljoner för en mer jämställd fotboll