Link

Pengar för satsning på Gåfotboll

Fotbollförbundet har beviljats medel ur Framåtfonden för projektet Gåfotboll. Projektet ska göra fotbollen mer inkluderande och tillgänglig för fler, oavsett ålder eller funktionsnivå.

Framåtfonden är en del av ”Framåt för fler i rörelse” som är ett gemensamt projekt initierat av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet. Målsättningen är att förbättra folkhälsan genom att få fler i rörelse. Framåtfonden ger nya, obeprövade aktiviteter möjlighet att växa och nå fler. SvFF är en av elva specialidrottsförbund som beviljas pengar för satsningen. 

- Det känns jättekul att vi nu kan satsa ännu mer på ett område vi vill prioritera och på en idé vi verkligen tror på. Fotboll ska vara för alla, säger Anna Malmén, projektledare för Gåfotboll på SvFF. 

Sedan starten har Svenska Spel och Riksidrottsförbundet beviljat knappt 19 miljoner kronor ur Framåtfonden. Tillsammans med specialidrottsförbunden och deras föreningar har man genomfört hundratals aktiveringar med målet att inspirera och få fler att röra på sig.

Svenska Spel och Riksidrottsförbundet uppskattar nu att fler än 100 000 barn, unga, vuxna och äldre har kommit i rörelse genom aktiviteterna.

- Framåtfonden stöttar projekt som har potential att inspirera dem som inte rör på sig att börja röra sig lite mer, eftersom den största effekten på folkhälsa kommer av att gå från att vara inaktiv till att göra någon form av aktivitet. Elitsatsningar är inget måste för att uppnå hälsoeffekt, så detta är ingen jakt på en ny Zlatan, säger Daniel Berglind, forskare på Karolinska Institutet och jurymedlem i Framåtfonden.

Här hittar du mer information om Framåt för fler i rörelse.

https://om.svenskaspel.se/sponsring/framat-for-fler-i-rorelse/